İstanbul, rölantide dünyada ilk 10'a girdi

İstanbul, rölantide dünyada ilk 10'a girdi

İstanbul, Dünyanın “En Rölantili” Trafiğine Sahip İlk 10 Şehrinden Biri Oldu! Castrol Global Dur-Kalk Endeksine Göre Sürücüler Trafikte Zamanlarının 3’te 1’ini Rölantide Bekleyerek Geçiriyor!

Dünyanın önde gelen madeni yağ üreticilerinden Castrol ile dünyanın lider navigasyon ve lokasyon bazlı ürün/servis sağlayıcısı TomTom işbirliğiyle düzenlenen Global Dur-Kalk Endeksi kapsamında gerçekleştirilen ek çalışmanın sonuçları açıklandı. Geçtiğimiz yıl yapılan ilk araştırmaya göre sürücü başına yıllık 31 bin adeti aşan dur-kalk ortalamasıyla dünya genelindeki 50 şehir içinde zirvede yer alan ve yeni araştırma kapsamında 32 bin 520 adetlik dur-kalk ortalamasına ulaşarak artık 2. sırada yer alan İstanbul, trafikte rölanti konumunda bekleme konusunda da ilk 10 metropol arasında yer aldı. Araştırma kapsamında dünyada rölanti  -yani 4 dakikaya kadar 3 km/s’lik hızın altında trafikte ilerleme – konumunda başı çeken ilk üç şehir sırasıyla Bangkok (Tayland), Saint Petersburg (Rusya) ve Guadalajara (Meksika) oldu.

castrol-infographic.jpgkerim-kermen.jpgCastrol için TomTom tarafından, uydu navigasyon sistemlerindeki bilgiyi kullanarak dünya genelinde 36 ülkedeki araçlar üzerinde yapılan araştırmaların sonuçlarını içeren ve amacı değişen sürüş koşullarının dünya genelinde araçların motorları üzerinde yarattığı baskıya dikkat çekmek olan “Global Sürüş Endeksi”nin yeni sonuçları için yapılan çalışmalara dair ek bir araştırma sonucu açıklandı. Buna göre geçtiğimiz yıl sürücü başına yıllık 31 bin 200 adetlik dur-kalk ortalamasıyla dünyada zirvede yer alan ve yeni araştırma kapsamında 32 bin 520 adetlik dur-kalk ortalamasına ulaşarak artık 2. sırada yer alan İstanbul, yeni ek araştırma sonuçlarına göre trafikte rölanti konumunda bekleme konusunda da ilk 10 metropol arasında yer aldı.  Araştırma kapsamında dünyada rölanti -yani 4 dakikaya kadar 3 km/s’lik hızın altında trafikte ilerleme- konumunda başı çeken ilk üç şehir sırasıyla Bangkok (Tayland), Saint Petersburg (Rusya) ve Guadalajara (Meksika) oldu. Zirvede yer alan Bangkok şehrinde yaşayan sürücüler trafikte geçirdikleri vaktin % 36’sını rölanti konumunda geçirirken, aynı araştırma kapsamında 10. sırada yer alan İstanbul’da ise sürücüler trafikte vakitlerinin % 28’sini rölanti konumunda bekleyerek geçiriyor.

Castrol ve TomTom işbirliğinde hazırlanan endeks kapsamında özellikle ilk 10’da yer alan şehirlerdeki sürücülerin trafikte geçirdikleri vaktin ortalama 3’te 1’ini rölantide geçirdikleri ortaya çıktı. Castrol Geliştirme Teknolojisti Gareth Bracchi konuyla ilgili olarak “Dur-kalk sürüş daha sık hızlanma ve yavaşlama yapmak demektir; ve aynı zamanda da rölanti sürelerinin uzaması anlamına gelir. Akan trafikteki sürüş koşulları ile kıyasladığımızda rölantide motora %60 daha fazla yük biniyor. İşte bu nedenle dur-kalk sürüş motorda erken aşınmalara yol açabiliyor” açıklamasını yaptı.

Castrol Türkiye ve Orta Asya Direktörü Kerim Kermen ise trafikte geçen zamanın hem insanların verimliliğini hem de psikolojisini önemli ölçüde etkilediğine dikkat çekerken, trafikteki zamanın 3’te 1’inin rölantide geçmesi ile  birlikte insana olduğu kadar motora da önemli bir yük bindiğini vurguladı. Rölanti sürelerinin özellikle işe gidiş-dönüş saatlerinde arttığına dikkat çeken Kermen, ”Dünya çapındaki trafik yoğunluğu seviyelerinin artmasıyla sürücüler doğru motor yağını tercih ederek en azından motorlarını koruyabilir ve rölantinin araçları üzerindeki etkilerini azaltabilirler.

**Rölantinin tanımı: Bir otomobilin çalıştığı ancak saatte üç kilometrenin altında bir hızla ilerlediği ve bunu dört dakika ya da daha az süreyle sürdürdüğü zaman kesitidir.

Castrol Hakkında

Dünyanın önde gelen madeni yağ üreticilerinden Castrol’ü pek çok insan otomobiller, motosikletler ve ticari araçlar için ürettiği motor yağlarındaki uzmanlığı ile tanır. Ayrıca endüstri, deniz, uzay ve enerji sektörlerine de yağ üretmektedir. Castrol’ün en başarılı motor yağı markalarından biri olan Castrol Magnatec, neredeyse 20 yıldır araç sahiplerine, kontağı çevirdikleri andan itibaren koruma sunarak motorlarını koruma konusunda yardımcı olmaktadır. Motor kontağı kapatıldığında önemli motor parçalarına yapışan Castrol Magnatec’te bulunan akıllı moleküller, Castrol’ün merkezi laboratuvarlarındaki mühendis ve bilim adamlarının özenli araştırması ve geliştirmesinin bir sonucudur. Castrol Magnatec, çeşitli motor tipleri ve sürüş koşulları için geniş bir motor yağı seçeneği sunar ve özel olarak motor yıpranmasına karşı korumak ve bunu azaltmak için formüle edilmiştir. Daha fazla bilgi için, lütfen www.castrol.com.tr  web sitesini ziyaret ediniz.

TomTom Hakkında

1991 yılında kurulan TomTom (TOM2) dünyanın lider navigasyon ve lokasyon bazlı ürün ve servis sağlayıcısıdır. TomTom’un haritaları, trafik bilgisi ve navigasyon teknolojisi, otomotiv navigasyon sistemlerine, mobil cihazlara, web tabanlı uygulamalara ve hükümet ve işletme çözümlerine güç sağlıyor. TomTom ayrıca, portatif navigasyon cihazları, filo yönetim sistemi ve GPS-etkin spor saatler de dâhil kendi lokasyon bazlı ürünlerini tasarlar ve üretir. Merkezi Amsterdam’da bulunan TomTom’un dünya çapında 4000 çalışanı vardır ve ürünlerini 37’den fazla ülkede satar. Daha fazla bilgi için, lütfen www.tomtom.com  web sitesini ziyaret ediniz.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.