İstanbul-İzmir otoyolu 2 yıl daha erken bitecek

İstanbul-İzmir otoyolu 2 yıl daha erken bitecek

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul-İzmir Otoyolu ve Körfez Geçiş Köprüsü projesinin iki yıl erken bitirileceğini açıkladı.

Yıldırım, “Proje fiilen başlayalı 3 yıl oldu ama 2 yılımız daha var, tamamen bitmesi için. Aslında sözleşmede öngörülen bitirme zamanı 7 yıl. Dolayısıyla 2 yıl erken, yani 5 yılda projeyi tamamlamış olacağız. Bu da bir başka rekor olacak” dedi.

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü’nün Dilovası’ndaki şantiyesini ziyaret eden Bakan Yıldırım, burada çalışmalarla ilgili olarak yetkililerden bilgi aldı.

İstanbul-İzmir Otoyolu ve Körfez Geçiş Köprüsü’nün finansman maliyetinin 9 milyar dolar olduğunu anlatan Yıldırım, “Bugüne kadar kamulaştırma artı yapım olarak harcanan kısım 12 milyar Türk Lirası. Demek ki hemen hemen üçte birlik bölümü işin tamamlanmıştır. Altyapıda bu daha yüksek bir orana tekabül ediyor” diye konuştu.

Yıldırım, İstanbul-İzmir Otoyolu tamamen bittiğinde İstanbul’dan İzmir’e yaklaşık olarak 3 saatte gidileceğini vurgulayarak, şöyle konuştu: “Bu şu anlama geliyor, Marmara ve Ege Bölgesi artık birbiriyle birleşmiş oluyor. Ülke nüfusunun yüzde 40’ını ülkenin milli gelirinin yüzde 65’ini üreten bu bölge, yani İzmir, İstanbul, Bursa, Kocaeli, Yalova, Balıkesir ve Manisa adeta birbirleriyle komşu kapısı haline gelecek. Bölgedeki ekonomi çok daha büyüyecek. Bölgenin refahı daha çok artacak. Ülkemizin üreten, ihracatını artıran bu bölge tamamen gelecek dönemde Türkiye’nin 2023 hedeflerinin gerçekleştirilmesinde bir lokomotif görevi üstlenecek.”

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.