İstanbul Boat Show için geri sayım başladı

İstanbul Boat Show için geri sayım başladı

Türkiye'nin deniz üzerinde düzenlenen tek denizcilik fuarı 35. Uluslararası Istanbul Boat Show, 6-11 Ekim tarihleri arasında Pendik Marintürk İstanbul City Port'ta deniz tutkunlarıyla buluşturmaya hazırlanıyor.

600'den fazla marka, 200'nin üzerinde firma ve 150'nin üzerinde teknenin katılımı ile gerçekleşecek Uluslararası Istanbul Boat Show'a 20'yi aşkın farklı ülkeden 20 binden fazla ziyaretçinin katılımı bekleniyor.

Türkiye'de yat sektörünün yıllık ortalama 450 milyon Euro ticari hacmi olduğunu belirten UBM EMEA (Istanbul) Türkiye Operasyonlarından Sorumlu Başkanı Haluk Balcı, "Bu yıl 35. yaşına giren Uluslararası Istanbul Boat Show'da ülkemizde bir yılda gerçekleşen yat alım satımının yarısından fazlasına karşılık gelen değerde lüks tekneleri satışa sunuyoruz. Sektörün yılda ortalama yüzde 20 büyümesini mutlulukla izlerken, biz de Uluslararası Istanbul Boat Show olarak elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz." dedi.

Haluk Balcı, şöyle devam etti: "Her yıl yaklaşık 1 milyon yat düzenli olarak Akdeniz'i geziyor. Bu talebin yüzde 5'ini karşılamayı hedefleyen Türkiye için, ülkemizde deniz üzerinde düzenlenen tek marin fuarı olan Uluslararası Istanbul Boat Show stratejik önem taşıyor. 35 yıl önce Boat Show'un ilk kez düzenlenmeye başlandığı yıllarda Türkiye'de toplamda 435 yat kapasitesine sahip sadece iki yat limanı varken, bugün 17 bin 500 yat kapasitesine sahip 62 yat limanımız bulunuyor. Türkiye, Uluslararası Istanbul Boat Show gibi organizasyonlar sayesinde bu sektörde en hızlı gelişen ülkelerden biri."

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.