İSTAB’dan Fatih Tamay’a vefa yemeği

İSTAB’dan Fatih Tamay’a vefa yemeği

İstanbul Taşımacılar Birliği Derneği (İSTAB), 10 Mart 2017 tarihi itibariyle Anadolu Isuzu Satış ve Pazarlama Direktörlüğü görevinden ayrılan A. Fatih Tamay’ı 3 Mayıs Çarşamba akşamı Fenerbahçe Büyük Kulüp’te verilen yemekte ağırladı.

İstanbul Taşımacılar Birliği Derneği (İSTAB), 10 Mart 2017 tarihi itibariyle Anadolu Isuzu Satış ve Pazarlama Direktörlüğü görevinden ayrılan A. Fatih Tamay’ı 3 Mayıs Çarşamba akşamı Fenerbahçe Büyük Kulüp’te verilen yemekte ağırladı. İSTAB yönetimi A.Fatih Tamay’a hem derneğe hem de servis sektörüne verdiği destekler için teşekkür etti. 37 yıl boyunca Anadolu Isuzu’nun farklı kademelerinde görev alan ve özellikle yolcu taşımacılığı sektöründe yarattığı değerlerle farkını ortaya koyan, 10 Mart 2017 itibariyle Isuzu’daki görevinden ayrılan eski Satış ve Pazarlama Direktörü Fatih Tamay, 3 Mayıs Çarşamba akşamı İSTAB’ın konuğu oldu. İSTAB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Karakış ve Yönetim Kurulu üyeleri, görev yaptığı süre boyunca servis sektörüne de her türlü desteği veren Tamay’ı teşekkür yemeğinde ağırladı. Geceye İSTAB yönetiminin yanı sıra eski başkanlardan Levent Birant da katıldı. Fenerbahçe Büyük Kulüp’te düzenlenen yemek, oldukça samimi bir ortamda geçti.

Karakış: “Tamay’ın sektöre katkısı daha uzun yıllar devam edecektir”

Gecede duygusal konuşmalar da yapıldı. İSTAB Başkanı Ahmet Karakış, servis sektörünün ne zaman ihtiyacı olsa her zaman Tamay’ın desteğini arkasında bulduklarını vurguladı.Karakış, “Sayın Fatih Tamay, 37 yıl boyunca Anadolu Isuzu’da görev yaptı, bu görevi dolayısıyla yolcu taşımacılarının hayatında her zaman çok önemli bir yeri oldu. Kendisine karşı sonsuz bir sevgimiz var.   Görevi bıraktıktan sonra istedik ki kendisiyle bir araya gelelim ve bugüne kadar sektörümüze verdiği destekler için teşekkür edelim. Kendisi duruşuyla ve katkısıyla hepimize örnek oldu. Ayrıca İSTAB’ın her zaman yanında oldu, desteğini hiçbir zaman esirgemedi. Gerçi kendisi halen sektörün içinde yer alıyor. Umarım sektöre olan katkıları devam eder. Kendisinin sektörümüze daha uzun yıllar katkısının olacağına inanıyorum. Umuyorum ki Fatih Bey gibi isimler sektörde çoğalır. Kendisine bir kez daha bugüne kadar hem derneğimize hem de sektörümüze verdiği destekler için gönülden teşekkür ediyorum” diye konuştuİSTAB eski Başkanı Levent Birant da, Fatih Tamay’ın özellikle artık geleneksel hale gelen İSTAB iftarları konusunda ciddi desteği olduğunu hatırlatarak, kendisinin İSTAB’ın kurumsallığının gelişmesine çok önemli katkıları olduğunu vurguladı.

İlk temasa geçtiğim İSTAB'dı

istab-yemek-003.JPGGecenin onur konuğu olan Anadolu Isuzu eski Satış ve Pazarlama Direktörü, IPRU Genel Başkanı Fatih Tamay da konuşmasında sektörle olan ilişkisini ‘uzun yol hikayesi’ olarak nitelendirdi. 2000’li yılların başında üretim kısmından satış pazarlama kısmına geçince, firmanın özellikle derneklerle, federasyonlarla sıfıra yakın bir ilişkisi olduğunu gözlemlediğini ifade eden Tamay, Türkiye’nin kurumsallığa ihtiyacı olduğu fikrinden hareketle sivil toplum örgütleri ile temasa geçtiğini anlattı. Tamay, ”İlk temasa geçtiğim örgütlerden birisi de İSTAB’dı. İSTAB o zaman da kurumsaldı ama şimdiki İSTAB’la o zamanı kıyaslayamam bile. Doğru karar vermişim. Aramızda bir sempati oluştu. Bu bir kimyaydı. ‘Bizim bir iftar yemeği projemiz var siz ne dersiniz?’ diye sordular bana ve biz kabul edince o günden bu yana İSTAB’ın iftarları gelenek haline geldi. İSTAB bu konuda öncü oldu. İSTAB’ın arkasından gelenler geldi. Artık bu geleneği konuşmuyoruz bile, sadece tarihini konuşuyoruz. Sorumluluk haline dönüşmüş durumda. Ben inanıyorum, benden sonra Isuzu’yu yönetecek olan arkadaşlarımız da öğrendiklerini geleceğe taşırlar” dedi.

İSTAB’ı IPRU’ya üye yapmalıyız

Isuzu’daki görevinden ayrılmasının sektörle bağlarının kopması anlamına gelmediğinin altını çizen Fatih Tamay, İSTAB’ın, başkanı olduğu IPRU’ya üye olması için adımları atacağını da kaydetti. Tamay, şöyle konuştu: “Ben sizlerin yanında olmaya devam edeceğim, IPRU’da görevim sürüyor. Ekim ayında genel kurulumuz olacak. Bu aşamada İSTAB’ı da IPRU’ya üye yapmalıyız. İSTAB çok önemli bir sivil toplum kuruluşu. Çünkü istediğiniz şeyler doğru şeyler. Bu kurumsallığınız ilelebet devam eder diye düşünüyorum. Komşu ülkelere de örnek olursunuz umarım. Ben de bu yapının içinde yönetim kurulu danışmanlıkları, üyelikleri yapmaya devam edeceğim. Bana verdiğiniz, vereceğiniz destek için hepinize teşekkür ediyorum.“ İSTAB Başkanı Karakış ve Eski Başkan Levent Birant, konuşmaların ardından gecenin anısına Tamay’a el yapımı İznik işi bir nazarlık hediye etti.

LOJİPORT

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.