İsrail yükü taşıyorsa gemi bilgisi gizli tutulacak

İsrail yükü taşıyorsa gemi bilgisi gizli tutulacak

İsrail Milli Güvenlik Konseyi'nin, ülkedeki limanlara uğrayan veya uğrayacak gemilerin bilgilerinin çevrimiçi olarak görülmesini engellemek üzere bir talimat yayımladığı iddia edildi. Talimat, Türkiye'den İsrail'e yük taşıyan gemileri de gizleyecek.

İsrail'in Gazze'deki saldırıları sürerken, İsrail limanlarına uğrayan gemilerin ifşa olmasını engellemek üzere dikkat çeken bir adım geldi.

İsrail merkezli Globes gazetesinde dün yayımlanan habere göre, İsrail Milli Güvenlik Konseyi, önceki gün limanlara bir talimat göndererek, gemilerin varış ve kalkış bilgilerinin web sitelerinden kaldırılmasını istedi.

Haberde, söz konusu talimatın, Yemen güçlerinin İsrail'in Aşdod limanına uğrayacak bir Norveç tankerine seyir füzesi atıldığı gün yayımlandığına işaret edildi.

Malezya'dan Venedik'e doğru yola çıkan Strinda isimli Norveç bandıralı geminin 4 Ocak'ta İsrail'in Aşdod limanına uğrayacağı bilgisine, internet üzerinden kısa bir aramayla ulaşılabiliyor.

İsrail'in liman bilgilerini gizleme talimatı, Türkiye'den İsrail'e giden gemilere dair bilgilerin gizlenmesini de beraberinde getirebilir.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.