Irak'tan Atlasjet’e ambargo

Irak'tan Atlasjet’e ambargo

Atlasjet Havayollarının Kuzey Iraktaki Süleymaniye ve Erbil şehirlerine yaptığı seferlerin Irak Sivil Havacılık yetkililerin izin vermemesi nedeniyle yapılamaması...

Atlasjet Havayollarının Kuzey Iraktaki Süleymaniye ve Erbil şehirlerine yaptığı seferlerin Irak Sivil Havacılık yetkililerin izin vermemesi nedeniyle yapılamaması krize neden oldu.

Atlasjet Havayollarının önceki akşam Atatürk Havalimanından kalkan KK6200 sefer sayılı uçağının Süleymaniye havalimanına iniş izni istemiş ancak Süleymaniye Hava Trafik Kontrol Merkezi iniş için izin vermeyince Atatürk Havalimanına geri dönmüştü. Irak Sivil Havacılık yetkililerin Süleymaniye ve Erbil seferlerinin yapılmasına izin vermemesi üzerine şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, sabah saatlerinde THY ait bir uçakla Iraklı yetkililer ile görüşmek üzere Bağdata gitti. Bu arada Atlasjet Havayollarının sabah saat 10:20'de Atatürk Havalimanı'ndan yapılacak KK-6212 sefer sayılı İstanbul-Süleymaniye uçuşu saat 16:15'e gecikme yaptı.

ŞİRKETTEN AÇIKLAMA

Atlasjet Havayolları, Kuzey Irakın Süleymaniye ve Erbil seferlerinin yapılamaması nedeniyle mağdur olan yolcuların bilet paralarının geri iade edildiğini açıkladı. Yapılan açıklama şöyle devam etti:

“01 Ocak 2015 tarihinden beri, operasyonel anlamda uçaklarımızın hazır bulunmasına rağmen, yolcularımızın Irak'a ulaşımı havayolumuzdan kaynaklanmayan sebeplerden ötürü sağlanamadığı için konaklama imkanı ve dileyenlere ücret iadesi sunulmuştur. Ancak bugün itibariyle, Erbil ve Süleymaniye bileti almış olan tüm yolcularımıza durum normale dönene kadar kesintisiz ücret iadesi yapılacaktır.”

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.