İpekyolu üzerinde lojistik merkezi kurulacak

İpekyolu üzerinde lojistik merkezi kurulacak

SBK Holding, Kazakistan ve Azerbaycan Demir Yolları Azrustrans ve Rusya’nın en büyük demiryolu taşımacılığı şirketi olan Rusagrotrans ortaklığında lojistik, depolama ve gümrükleme merkezi kuracak.

SBK Holding, Kazakistan ve Azerbaycan Demir Yolları Azrustrans ve Rusya’nın en büyük demiryolu taşımacılığı şirketi olan Rusagrotrans ortaklığında lojistik, depolama ve gümrükleme merkezi kuracak.  2019 yılının son çeyreğinde hayata geçmesi beklenen lojistik merkezinin 400 milyon dolara mal olması bekleniyor. Dev projenin yüklenici firması ise Ankaralı Yenigün İnşaat olacak.

Dağıtımı tüm Türkiye'ye yapılacak

SBK Holding çatısı altında kurulacak bir şirketle, dünyanın bir çok yerinden getirilecek, demir, buğday, kereste ve gübre gibi bir dizi ürünün Türkiye geneline dağıtımı sağlanacak. Söz konusu şirketin ise gelecek yıl kurulması bekleniyor.

Törene çok sayıda bakan katılıyor

Kars’ta düzenlenecek olan törene Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Azerbaycan Demir Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Cavid Gurbanov, Kazakistan Demir Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Kanat Alpısbayev, Gürcistan Demiryollari Baskanı Mamuka Bahtadze SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz, Yenigün İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Yenigün, Rusagrotrans Genel Müdürü Konstantin Zasov, Azrustrans Genel Müdürü Cavid Guliyev’in katılacağı öğrenildi. Törene katılacak olan bakanların, test sürüşü yapılacak trenle Kars'tan Tiflis'e birlikte gitmeleri planlanıyor.

Toplam uzunluğu 18 kilometre

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’den çıkan hat Gürcistan’ın başkenti Tiflis’e gidiyor. İnşaası Türkiye tarafından yürütülen hatta toplam 18 KM uzunluğunda 22 adet tünel ve 550 metre uzunluğunda iki viyadük bulunuyor. Hat 1 milyon yolcu ve 6,5 milyon ton yük taşıma kapasitesine sahip olacak. Çift hatta uygun olarak inşaa edilen hattın, 20 yıl içinde kapasitesinin 3 milyon yolcu ve 17 milyon ton yük taşıma kapasitesine çıkarılması hedefleniyor.

Kaynak: Hürriyet

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.