İlk 'yerli elektrikli tekne' görücüye çıkıyor

İlk 'yerli elektrikli tekne' görücüye çıkıyor

Denizcilik sektörünü "Deniz üzerinde" buluşturan Boat Show Eurasia Fuarı 27 Eylül'de Tuzla Viaport Marina'da kapılarını açmaya hazırlanıyor.

Denizde düzenlenen dünyanın en büyük fuarları arasında yer alan Boat Show Eurasia Viaport Marina’da, 200’den fazla yerli ve yabancı markanın özel tasarım tekneleri deniz üzerinde görücüye çıkıyor. Uluslararası yatırımcıların büyük ilgi gösterdiği Boat Show Eurasia Fuarı'nın, bu yıl fuar alanının 100 bin metre kareye ulaşması bekleniyor.

2 Ekim’e kadar ziyarete açık fuarda toplam değeri 800 Milyon TL’ye ulaşan 5 ila 45 metre uzunluğunda tekneler, motorlu yatlar, yelkenliler, sürat tekneleri, botlar, jetskiler ve göz alıcı megayatlar görücüye çıkacak. 300’ün üzerinde markanın katılımı ile düzenlenen fuarda, 400 Milyon TL civarında satış hedeflenirken, Türkiye’nin ilk elektrikli teknesi Blue Moon da fuardaki yerini alacak. Zero Emission’un kurucusu Osman Turgut Yazıcı, teknenin 13 yıllık çalışmayla suya indirildiğini, sistemin ikinci el veya sıfır bütün teknelere uygulanabileceğini söyledi. Elektrikli tekne ile yüzde 80’e varan yakıt tasarrufu sağlanabiliyor.

400 MİLYON TL SATIŞ HEDEFİ

Boat Show Eurasia’da toplam değeri 800 Milyon TL’ye ulaşan 5 ila 45 metre uzunluğunda tekneler, motorlu yatlar, yelkenliler, sürat tekneleri, botlar, jetskiler ve göz alıcı megayatlar göz kamaştıracak. Yatçılık ve denizcilik sektörünün öncüsü 300’ün üzerinde markanın katılımı ile düzenlenen fuarda, 400 Milyon TL civarında satış hedefleniyor. Boat Show Eurasia’ya, aralarında Suudi Arabistan, Katar, Dubai, İngiltere, Ukrayna, Türki Cumhuriyetleri, Libya, Rusya, Almanya, Tunus, Hırvatistan’ın da bulunduğu 20’yi aşkın ülkeden profesyonel ziyaretçi bekleniyor. Özellikle Ortadoğu, Körfez ve Kuzey Afrika ülkelerinin fuara yoğun ilgi göstermesi, bu yıl toplam ziyaretçi sayısı hedefini beklentilerin ötesine taşıyor. Ortadoğu Yatırımcılar Birliği’nin desteğini arkasına alan Boatshow Eurasia’ya bu yıl Ortadoğu’dan önemli sayıda tekne alıcısı gelecek.

viaport_marina_boat_show_1.jpg

Deniz Haber Ajansı

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.