İkinci el pazarı coştu!

İkinci el pazarı coştu!

Türkiye otomotiv sektöründe ikinci el piyasası hareketliliğini sürdürüyor. Bu yılın ilk 2 ayında 706 bin 299 otomobil ve hafif ticari aracın el değiştirdiği...

Türkiye otomotiv sektöründe ikinci el piyasası hareketliliğini sürdürüyor. Bu yılın ilk 2 ayında 706 bin 299 otomobil ve hafif ticari aracın el değiştirdiği belirtilirken, 2014’te toplam satışların 3.6 milyona ulaşması bekleniyor.

Mart sonu itibariyle yeni araç fiyatlarında ÖTV ve kur farkları nedeniyle yüzde 15’lik artışlar olduğunu,  ikinci eldeyse artışın yüzde 5 seviyesinde kaldığını kaydeden DOD Satış ve Pazarlama Müdürü Gökhan İncekara, 2. el araç talebinin arttığını belirtti. Alışveriş alışkanlıklarının değişmesiyle, 2. elde tek noktadan hizmet veren kurumsal firmalara ihtiyacın 2014’te daha da önem kazandığına işaret eden İncekara, “Böyle devam ederse, yıl sonunda ikinci el satışları 3.6 milyon adede ulaşabilir. Yüzde 8-10 civarında bir büyüme olacak. Bizim de bu yılı 25 bin adetlik satışla kapatma hedefimiz var” dedi.

İncekara, kasa tipine göre Otomobil tercihlerine bakıldığında hatchback ve sedan modellerin eşit talep gördüğünü, otomatik tercihinin de yüzde 40’larda olduğunu belirtti.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.