İki dev şirketten "elektrikli araç" anlaşması

İki dev şirketten "elektrikli araç" anlaşması

ASF Otomotiv, 2008 yılından bu yana Türkiye’nin lider elektrikli araç şarj istasyonu operatörü olarak faaliyet gösteren Eşarj ile çalışmaya başladı.

Renault, Fiat, Ford ve Dacia gibi dünya çapında markaları Türkiye'de başarıyla temsil eden ve tüm dünyada araç kiralama hizmetleri sunan Europcar'ın Türkiye örgütlenmesini yürüten ASF Otomotiv, sektöre öncülük etmeye devam ediyor.

Otomotiv sektöründe vizyoner ve inovatif yapısıyla ön plana çıkan ASF Otomotiv, geleceğin otomobili olarak gösterilen elektrikli araç sektörüne yatırım yapıyor. Bu kararı doğrultusunda harekete geçen ASF Otomotiv, 2008 yılından bu yana Türkiye’nin lider elektrikli araç şarj istasyonu operatörü olarak faaliyet gösteren Eşarj ile çalışmaya başladı. Sektörlerinde lider ve alanlarında uzmanlaşan iki şirket arasında imzalanan anlaşmaya göre, artık ASF Otomotiv servis ve destek şubeleri ile elektrikli araç sahipleri için Eşarj noktaları olarak hizmet verecek.

ASF OTOMOTİV SEKTÖRÜN ÖNÜNÜ AÇMAK İSTİYOR

Otomotiv tesislerinde farklı ve yenilikçi yatırım arayışında olan ASF Otomotiv, Eşarj ile yola çıktığı yeni projesinde gelir paylaşımlı elektrikli araç şarj istasyon yatırımlarının önünü açmayı hedefliyor. Türkiye’de artan enerji tüketimi, karbon salınımı ve çevre koruması gibi hususların öneminin farkındalığı ile hareket eden ASF Otomotiv, çevreye duyarlı her projede olduğu gibi elektrik otomobil kullanılmasını destekliyor.

Eşarj’ın yarattığı İş Ortaklığı modeli ile düşük maliyetle, elektrikli araç şarj istasyonu sahibi olmak ve Eşarj’ın işletme ağına dahil olarak tüm elektrikli araç sahiplerine ulaşabilmek mümkün. Bu yeni yaratılan iş kolu için sadece park alanı sahibi olmak yeterli. Tüm işletme, ödeme, araç yönlendirme, bakım ve diğer konular Eşarj tarafından bir gelir paylaşım modeliyle çözümleniyor. Dolayısıyla girişimci üzerinde ilk yatırım maliyeti haricinde herhangi bir yük oluşmuyor.

ASF Otomotiv; Eşarj ile İş Ortaklığı kuran ilk firmalardan biri olarak elektrikli otomobil kullanımının ve çevreci algının artmasına katkıda bulunacak bu iş modelinin Türkiye’deki öncüsü oluyor. Çevreye yatırımın en büyük kazanç olduğu günümüzde, elektrikli otomobil sektörüne, elektrikli otomobiller için altyapı gelişim süreçlerine yapılacak her katkının aslında geleceğimize yatırım olduğunu gözler önüne seriyor.

“İŞBİRLİĞİ YERLİ OTOMOTİV PROJESİNE DESTEK NİTELİĞİNDE”

Hayata geçirdikleri her proje ile sektöre öncülük etme misyonu ve sosyal sorumluluk bilinciyle hareket ettiklerini ifade eden FDN Grubu ve ASF Otomotiv Yönetim Kurulu Üyesi Fırat Fidan, elektrikli araçlar için oluşturulacak altyapı projelerinde yer almak istediklerini belirtti. Her zaman olduğu gibi çevreci ve son teknoloji projelere önem verdiklerini vurgulayan Fidan, Eşarj ile yaptıkları işbirliği ilgili şu ifadeleri kullandı;

“M2M, bir diğer deyişle makineler arası iletişim giderek artıyor ve bu teknoloji akımının en büyük örneklerinden olan elektrikli otomobiller hayatımızın merkezine girmeye başladı. Elektrikli otomobillerin kullanımı arttıkça, Eşarj gibi bu sektöre hizmet eden firmaların yaptığı gibi şarj istasyonu altyapısı yatırımlarına da olan ihtiyaç artacak. Özellikle tasarım ve plan aşamasında olan üç yerli araç projesinden ikisinin elektrikli olduğu düşünülürse, şarj istasyonlarının sayısının artırılması direkt olarak yerli otomobil üretimine destek niteliği de taşıyor. ASF Otomotiv olarak elektrikli araçlara yönelik ülkemizdeki altyapı projelerinde öncü rolü üstlenmek istiyoruz.”

1473166099_alper_barut.jpg

Eşarj Genel Müdürü Alper Barut ise FDN Grubu ile gerçekleştirdikleri işbirliğinden büyük memnuniyet duyduklarını belirterek şunları kaydetti: “Eşarj herkese, halka açık Eşarj istasyonlarına yatırım yapma ve bu istasyonlardan gelir elde etme imkanı sunuyor. Özellikle otomotiv tesisleri, benzin istasyonları ve alışveriş merkezleri şarj istasyonu yatırımı yaparak; öncü olup, sayıları her gün artan elektrikli araç pazarında erken konumlanma, gelir çeşitlendirme, tesislerini İlgi çekici nokta haline getirme ve çevreci imajlarını kuvvetlendirme gibi birçok fırsattan yararlanmış oluyor.”

SİSTEM NASIL ÇALIŞIYOR?

Elektrikli araç şarj istasyonları alanında 2008 yılından bu yana hizmet veren Eşarj Elektrikli Araçlar Şarj Sistemleri A.Ş. desteğiyle, bayilerinde elektrik şarj istasyonu yatırımları yapan ASF Otomotiv, müşterilerine en teknolojik çözümleri sunuyor. Elektrikli araç sahipleri akıllı cihazlarına yükledikleri Eşarj uygulaması sayesinde tüm şarj işlemlerini anlık olarak takip edip, ödeme yapabiliyor. Ayrıca araçlarda bulunan navigasyon sistemleri sayesinde kendilerine en yakın ve uygun olan ASF Otomotiv veya diğer Eşarj noktasını görüntüleyip, navigasyon destekli yol tarifi alabiliyor.

Sadece araç sahipleri değil, Eşarj uygulaması ile şarj istasyonu yatırımı yapan girişimciler de web üzerinde Eşarj tarafından sağlanan portal üzerinden istasyonlarındaki kullanımları ve kazançlarını görebilecek.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.