İhracatçının fahiş navlun isyanı

İhracatçının fahiş navlun isyanı

Navlunların son bir yılda yüzde 100 ile 400 arasında yükselmesi üzerine TİM bilgilendirme toplantısı düzenledi. TİM Lojistik Konseyi Başkanı Aymen, bunun ihracatçıların altından kalkamayacağı bir yükseliş olduğunu söyledi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), son dönemde navlun fiyatlarındaki artışı değerlendirmek üzere Lojistik Bilgilendirme Toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan TİM Lojistik Konseyi Başkanı Bülent Aymen, “Son bir yılda navlun fiyatları yüzde 100 ile yüzde 400 oranlarına varan, açıklanması zor ve ihracatçımız tarafından altından kalkılamayacak bir yükseliş içine girdi. Deniz nakliye şirketleri ihracatçıyla aralarındaki ilişkiye kısa vadeli bakmamaları gerekiyor” diye konuştu. Navlun fiyatlarındaki artış, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nde (TİM) masaya yatırıldı. Son dönemde görülen artışı değerlendirmek üzere TİM’in İstanbul’daki merkezinde Lojistik Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi. TİM Lojistik Konseyi Başkanı Bülent Aymen, toplantıda yaptığı konuşmada, "Son bir yılda navlun fiyatları yüzde 100 ile yüzde 400 oranlarına varan, açıklanması zor ve ihracatçımız tarafından altından kalkılamayacak bir yükseliş içine girdi. Deniz nakliye şirketleri ihracatçıyla aralarındaki ilişkiye kısa vadeli bakmamaları gerekiyor” diye konuştu.Güney Koreli Hanjin firmasının iflasını takiben, deniz konteyner nakliyesi firmalarının monopolistik bir yapıya doğru gidiyor olmasının fiyat artış sorununun en temel sebebi olarak düşündüklerini söyleyen Aymen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Deniz nakliye şirketleriyle kazan-kazan ilkesi gereğince uzun vadeli başarılara birlikte imza atmayı hedefliyoruz” dedi. 2017’nin ilk beş ayında ihracat rakamlarında gösterilen başarıya da değinen Aymen, “Bu sürecin devamı için ihracatçıya kolaylık gösterilmesini ve lojistik firmalarının desteğini bekliyoruz” şeklinde konuştu. 

Liman ücretlerindeki değişkenlik de gündeme geldi

Toplantıda ayrıca dönemsel üretim yapan gıda firmalarının uzun süreli fiyatlandırma talepleri, belirli rotalardaki stabil fiyatların bazı bölgelerde çok esnek olması, konteyner bulunamaması, liman ücretlerindeki değişkenlik, tehlikeli ürünlerdeki değişkenlik konuları da gündeme geldi. Arkas Denizcilik Genel Müdürü Murat Denizeri, MSC Gemi Acenteliği A.Ş ve MSC Cruise Türkiye Acente Hizmetleri Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyesi Savaş Ercan ve TURKON Kurumsal İlişkiler Yöneticisi ve Vapur Donatanları ve Acenteleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Muhammed Şeyda’da da toplantıya katılarak ihracatçılara bilgi verdi.  

tim-navlun2-001.jpg

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.