İhracatçılara yeni bir destek paketi

İhracatçılara yeni bir destek paketi

Ekonomi Bakanlığı ihracatçılara yeni bir destek paketi müjdesi verdi. destek paketi 24.11.2016 tarih ve 29898 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Ekonomi Bakanlığı ihracatçılara yeni bir destek paketi müjdesi verdi. Ekonomi Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada şu bilgilere yer verildi. "Firmalarımızın rekabet gücünü artıracağı ve Bakanlık olarak tasarıma verdiğimiz önemin de göz önünde bulundurularak oluşturduğumuz yeni destek paketi 24.11.2016 tarih ve 29898 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yeni destek paketi kapsamında:

İhracatçılarımızın küresel e-ticaret sitelerine üye olmaları ve bu yolla her geçen gün pazar payı artan dünyadaki e-ticaret imkânlarından daha fazla yararlanmaları amacıyla, bu tür sitelere ilişkin üyelik giderlerine % 80 destek verilecek olup, üyelikler maliyet avantajı sağlaması amacıyla İşbirliği Kuruluşları vasıtasıyla toplu şekilde gerçekleştirilecektir. Bilindiği üzere, dünya ticaretinde e-ticaretin payı gün geçtikçe artmaktadır. E-ticaretle uluslararası pazarlama ile satış tekniklerinin kuralları ve ihracat menzili artmaktadır. Müteşebbislerimizin bu yeni döneme uyum sağlamasını hızlandırmak ve farkındalık oluşturmak için e-ticaret sitelerine bireysel üyelikler yerine işbirliği kuruluşları aracılığıyla toplu üyelikler desteklenecektir. Söz konusu destek ile hemen hemen tüm ihracatçılarımızın dünyadaki e-ticaret ağına katılması hedeflenmektedir. Bu yeni yaklaşımla hem toplu pazarlık ve maliyet avantajı sağlanacak hem de toplu hareketle sinerji yakalanacaktır.

TASARIM DESTEKLERİ

kariyeraaa-001.jpg2008 yılından bu yana ülkemizde tasarım kültürünün yaygınlaştırılması amacıyla; tasarımcı şirketlerimize, tasarım ofislerimize, ihracatçı birliklerimize, tasarım dernekleri ve birliklerimize, tasarım ve ürün geliştirme projelerini hayata geçiren şirketlerimiz ile gemi ve yat sektöründe faaliyet gösteren şirketlerimize yönelik destek sağlanmaktadır. Bu bağlamda, markalaşma, yüksek katma değerli üretim, inovasyon ve tasarım gibi kavramların öneminin gün geçtikçe daha çok arttığı günümüz piyasa koşulları göz önüne alındığında Bakanlığımızca işbu hususlara ilişkin desteklerin artırılması ve desteklerimizin sürekli olarak geliştirilmesi esastır. Bu minvalde Bakanlığımıza intikal eden yoğun talep de göz önünde bulundurularak, Tasarım destekleri kapsamında, tasarım yarışmalarında derece elde ederek yurtdışı eğitim ve yaşam giderleri desteğinden faydalandırılacak tasarımcı sayısı 30’dan 60’a çıkarılmıştır." Ayrıca tasarımcı şirketleri ve tasarım ofislerinin hâlihazırda desteklenen yurtdışında gerçekleştirecekleri marka tescili ve tescilin korunması faaliyetlerinin yanı sıra marka tescilinin yenilenmesi faaliyetinin de desteklenmesi öngörüldü. Bu değişikliklerin hayata geçmesiyle birlikte, ülkemizin katma değerli ihracatı ve küresel rekabetçiliği artacak.

LOJİPORT 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.