İETT: Bursa'da metrobüs filan ürettirmiyoruz

İETT: Bursa'da metrobüs filan ürettirmiyoruz

İETT olarak basında yer alan ‘İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin talebi üzerine Bursa’da bir şirket tarafından metrobüs üretimi yapıldığı’ haberlerinin gerçeği yansıtmadığını kamuoyuyla paylaşmak isteriz.

İETT, basında çıkan "Bursa'da metrobüs ürettiriyorlar" iddialarını kesin bir dille yalanladı. İETT'den sitemize de gönderilen açıklamada şu bilgilere yer verildi: Söz konusu adı geçen Şirket Fabrika Müdürü’nün açıklamalarına dayanılarak hazırlanan bu haberlerde bahsi geçen araçlar için ne İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ne de bağlı kuruluşu İETT Genel Müdürlüğü’nün hiçbir yazılı ya da sözlü talebi olmamıştır.

Kamuoyunu yanıltan bu haberlerle ilgili olarak söz konusu şirket yönetimiyle iletişime geçilmiş ve açıklama istenmiştir.

İETT Genel Müdürlüğü, her türlü mal tedarik sürecini 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrolü, 4734 ve 4735 sayılı Kamu ihale ve Kamu İhaleleri Sözleşmeleri kanunu hükümleri doğrultusunda gerçekleştirmektedir. Bu kanunlar çerçevesinde fiyat araştırması ve teknik şartname hazırlıkları yapılmadan ihale duyurusu yayınlanmadan teklif alınması, sipariş verilmesi söz konusu olamaz.

Kamuoyunun bilgilerine sunarız.

Saygılarımızla

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.