İDO, nette başka, gişede başka söylüyor

İDO, nette başka, gişede başka söylüyor

İstanbul Deniz Otobüsleri’nin (İDO) dış hat seferlerinde uyguladığı fiyat tutarsızlığı etkin, hızlı ve konforlu toplu ulaşım şekli olan deniz yolculuğunu tercih eden birçok insanın kafasını karıştırıyor.

Dış hat yolculukları öncesinde İDO firmasının kurumsal web sayfasındaki bilet fiyatlarının, aracınızla feribota binmek üzereyken farklılık gösterdiğiyle ilgili şikayetler üzerine durumu yerinde test etmek üzere yola çıktık.

Yenikapı İDO iskelesine gelmeden yaklaşık 1 saat önce telefonla tespit ettiğimiz fiyatları kaydettik. Perona geldiğimizde ise gişelerin önünde aynı fiyatları bir kez daha teyit ettik. Geçiş kontuarına geldiğimizde bilet satış personeli, artık iyice hafızamıza kazınmış rakamlardan farklı bir fiyat çıkardı. Kesilen biletlere baktığımızda da aradaki farkın 1 araç, 3 yolcu için 40 lira gibi bir rakam olduğunu gördük.  Aradaki farkın nedenini sorduğumuz satış yetkilisi, internet satış fiyatının güncelleme gerekçeleriyle doğru sonuçlar veremeyeceğini ifade etti.  

İDO’yu aktif olarak kullanan yolcular adına soruyoruz. İnternet ve gişe arasındaki bu fiyat ikilemini nasıl çözeceksiniz? Sürekli yolcu aleyhine çıkan sonuçtan doğan haksız kazancı sona erdirmek için bir çalışma yapacak mısınız?

Suat YEŞİLTAŞ - LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.