Rekabetin anahtarı ileri teknoloji

Rekabetin anahtarı ileri teknoloji

Lojistik sektöründe yeniliklere uyum sağlma ve ileri teknoloji kullanmanın firmarın rekabet şansını artırdığı belirtiliyor. Geliştirilen yeni sistemlere...

Lojistik sektöründe yeniliklere uyum sağlma ve ileri teknoloji kullanmanın firmarın rekabet şansını artırdığı belirtiliyor. Geliştirilen yeni sistemlere en çabuk uyuk sağlayan pazar payını artırıyor.

Lojistik çözümlerde rekabet üstünlüğü yaratacak teknolojiler arasında akıllı taşıma sistemleri (ITS), satellite gemicilik sistemleri, Galileo, gemicilikte görüntüleme sistemleri (LRİT) ve Avrupa raylı system trafiği yönetim sistemi (ERTMS) gösteriliyor

Sürdürülebilir taşımacılık ile güvenli taşımacılığa bağlılık tüm lojistik süreçlerde vazgeçilmez ana unsur olduklarını kanıtladılar. Söz konusu bu iki ana unsurun lojistikte rekabet edebilirlik ve süreç yönetimine etkisi bazı ülkelerdeki sektörel tartışmalarda belirtiliyor.

Rekabet üstünlüğü için, kara, hava, deniz ve demir modlarının tümünde uyumluluğa, hatta söz konusu intermodal taşımacılıksa, ortaklığa ihtiyaç olduğu da sık sık vurgulanıyor.

Yeni terminolojisi co-modalite olan bu ortaklık şeklinin trafikte yaşanan sorunlara çözüm sunacağı gibi, yük akışına da yakın gelecekte kolaylık ve üstünlükler getireceği belirtiliyor.

ITS, GPRS, LRİT, IT..

İleri teknoloji ile ulaşılmak istenen hedeflerden bazıları; ulaşım araçlarının çeşitlendirilmesi, yeni teknolojileri uygulama yönetiminin optimizasyonu ve sorumluluğunun desteklenmesi şeklinde sıralanıyor. Bu anlamdaki yeni teknolijilere de yaygınlaştırılmış akıllı taşıma sistemleri (Intelligent Transport Systems - ITS), GPRS ve IT çözümleri örnek gösteriliyor.

Konunun tartışıldığı yerlerde, yeni teknolojilerle donatılmış raylı sistem programının uygulanması durumunda, gerek yolcuların gerekse yüklerin karşılıklı servislerinde, maliyet unsurlarında ve çevresel etkilerde fayda sağlayacağı öne sürülüyor.

Uzmanlar, bu noktadan hareketle, yeni teknolojik çözümlerin lojistik sektöründe karlılığı artıracağı konusunda hemfikir olduklarını oldukça sık vurguluyorlar.

Sektörün bir türlü çözülemeyen tam zamanında teslimat sorununun, yükün zamanlanarak takibinin ancak yeni satellite gemicilik sistemleri, Galileo, gemicilikte görüntüleme sistemleri (LRİT) ve Avrupa raylı system trafiği yönetim sisteminin (ERTMS) innovasyonlarıyla mümkün olacağı söyleniyor. Bu alanlardaki innovasyonların ise lojistik çözümlerde rekabet farkı yaratacak anahtarlar olduğu dile getiriliyor.




HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.