İçinde 2 Türk mürettebatın da bulunduğu kaçırılan gemi kurtarıldı

İçinde 2 Türk mürettebatın da bulunduğu kaçırılan gemi kurtarıldı

Mürettebatında iki Türk vatandaşının bulunduğu, Central Park isimli kimyasal gemisi, dün Yemen açıklarında kaçırıldıktan sonra ABD'ye ait savaş gemisi tarafından kurtarıldı.

Denizcilik Genel Müdürlüğü, Zodiac Maritime şirketine ait tanker ile iletişimin Aden Körfezi'nde seyir halindeyken kesildiğini ve gemide Türk denizcilerimiz Kaptan Aydın Hasırcı ve 4. Kaptan Okan Yüksel görev yapmakta olduğunu dün açıklamıştı.

Tanker, ABD silahlı kuvvetleri tarafından bugün yapılan açıklamaya göre USS Mason adlı muhrip ve müttefik kuvvetlerin savaş gemileri tarafından kurtarıldı.

Açıklamada, yardım çağrısı üzerine muhrip geminin bölgeye intikal ettiği, tankerin serbest bırakılması çağrısında bulunduğu, bunun üzerine sürat teknesiyle tankerden kaçmaya çalışan silahlı beş kişinin teslim olduğu ifade edildi.

Personelin sağlık durumu hakkında açıklama

Denizcilik Genel Müdürlüğü tarafından konu hakkında yapılan açıklamada, "Liberya bayraklı Central Park tankerinin, şirketi ve Türk mürettebatı ile AAKKM tarafından görüşme sağlanmış olup geminin 15 saat alıkonması sonrası kurtarıldığı ve tüm personelin iyi olduğu öğrenilmiştir" denildi.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.