İçimizdeki İrlandalı CO2* ile soğutacak

İçimizdeki İrlandalı CO2* ile soğutacak

Soğuk zincir taşımacılığının en önemli ekipmanları arasında yer alan soğutucu ünitelerinde geniş bir ürün yelpazesine sahip Thermo King, İrlanda’nın...

Soğuk zincir taşımacılığının en önemli ekipmanları arasında yer alan soğutucu ünitelerinde geniş bir ürün yelpazesine sahip Thermo King, İrlanda’nın Galway kentinde bulunan fabrikasında Türk basınını ağırladı. Thermo King’in Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Başkan Yardımcısı Dwight Gibson, toplantıda şunları söyledi:

“Türkiye, coğrafi konumu nedeniyle çok önemli pazarlarımızdan bir tanesi. 2008 yılından bu yana Doğuş Otomotiv ile birlikteliğimiz devam ediyor. Bu birliktelik bizlere Türkiye’de pazar liderliğini getirdi. Bu başarılı çalışmanın verdiği güç ve motivasyon ile Doğuş Otomotiv’in sorumluluk alanını geliştirmek gelecek planlarımız arasında yer alıyor. Yakın bir zamanda bu projeyi açıklayabiliriz. Türkiye’deki büyümemiz de devam ederse burada bir yatırıma neden olmasın diyorum.”

Yenilikler yılı

Dwight, 2015 yılında Thermo King’de çok önemli yenilikler olacağını da belirterek, “Çevreye çok daha az zarar veren CO2 (karbondioksit) gazı ile soğutma üniteleri ürettik” diye konuştu.

Doğuş Otomotiv Thermo King Genel Müdürü İlhami Eksin de, şöyle konuştu:

“Türkiye, bölgesinde en büyük yaş sebze ve meyve üreticilerinden bir tanesi. Ancak ne yazık ki TÜİK verilerine göre ortalama 45 milyon tona ulaşan toplam üretimin 10 milyon tondan fazlası sağlıksız taşınma koşulları nedeniyle kaybolmaktadır. Ünitelerimiz ile ürün kayıplarının en aza inmesini sağlayarak, ekonomimize de katma değer kazandırmak istiyoruz.”

Doğuş Otomotiv Thermo King Marka Müdürü Suna Türk ise, artan talepler sonucu soğuk zincir lojistiğinin de öneminin arttığını belirterek, “Önümüzdeki 5 yıllık süreçte toplam pazarın en az 4 katına çıkacağına inanıyoruz” dedi.

Milliyet

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.