IC İçtaş Belgrad Havalimanı için teklif verdi

IC İçtaş Belgrad Havalimanı için teklif verdi

IC İçtaş, Koreli Incheon ve Rus VTB ortak konsorsiyumu Belgrad, Nikola Tesla havalimanı işletme hakkı devri için teklif verdi.

Sırbistan hükümetinin Şubat ayında açtığı ve birkaç kez uzatmaya gittiği Belgrad Nikola Tesla havalimanının 25 yıllık işletme hakkı devri için düzenlenen ihaleye 5 firma teklif sundu. İhale komisyonu tarafından yapılan açıklamada, şartnamede yer alan koşulları tamamlayan firmaları açıkladı.

Nikola Tesla havalimanı ihalesinde ikinci tura kalan firmalar şöyle:

  • Fransız Meridiam Eastern Europe Investments, Eiffage ve İsviçreli Zurich Airport International konsorsiyumu
  • Hintli GMR Infrastructure ve Yunan Terna konsorsiyumu
  • Fransız Vinci Airports
  • IC İçtaş Altyapı Yatırımları ve İşletmeleri, Koreli Incheon International Airport ve Rus VTB Capital Infrastructure konsorsiyumu
  • Çinli Hainan Air Travel Service, HNA Airport Group ve China National Aero-Technology şirketleri tarafından kurulan konsorsiyum.

İhale komisyonu, Rus Novaport Invest şirketinin sunmuş olduğu teklifi şartnamedeki koşulları tamamlamadığı için ihale dışında kaldığını açıkladı.

Sırbistan hükümeti Şubat ayında Belgrad Havalimanın işletme hakkı devri için açtığı ihaleye son başvuru tarihini yeterli sayıda teklif gelmediği için birkaç kez uzatmak zorunda kalmıştı.

Alınan bilgilere göre Sırbistan hükümeti Belgrad Havalimanının işletme hakkı devrinden 400 milyon euro gelir elde etmesi bekleniyor. 2016 verilerine göre Belgrad Nikola Tesla havalimanından geçen  yolcu sayısı 4.92 milyon civarında.

IC İçtaş, Türkiye’de Ordu- Giresun, Adnan Menderes, Zafer Havalimanı ve Antalya Havalimanı, yurtdışında da Rusya’nın St. Petersburg Havalimanı ve Bulgaristan Varna ve Burgaz Havalimanları projelerini yürütüyor.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.