Hurda teşviği otomotive can simidi olacak

Hurda teşviği otomotive can simidi olacak

Ege Otomotiv Derneği (EGOD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa İduğ, 2016’da yaşanan tüm sıkıntılara rağmen otomotiv sektörünün yılı iyi bir puanla kapattığını söyledi.

2017 yılına yönelik bir ön görüde bulunmanın zor olduğunu ifade eden İduğ, artan ÖTV oranlarının sektörde küçülmeye yol açabileceğini dile getirerek, “Dövizdeki dalgalanma otomotiv satışlarının duraksamasına yol açtı. Bu yıl otomotiv sektörünün önünü görebilmesi için hurda teşvikinin hayata geçirilmesi sektör için önem taşıyor” dedi.“Otomotiv 2023’ün garantörü”Türkiye’nin 2023’te hedeflediği 500 Milyar Dolar’ ihracat rakamının amacına ulaşması için otomotiv sektörünün desteklenmesi gerektiğini söyleyen İduğ, “2023’teki hedefimize ulaşmamız otomotiv sektörünün geleceğine bağlı. İhracat rekorları kıran sektörün otomotiv sektörü olması ve otomotiv sektörünün ülke ekonomisinde dinamo görevi görmesi nedeniyle hedefe ulaşmada en kısa yol sektörümüzün desteklenmesidir” diye konuştu.

“İduğ’dan sektöre uyarı”

Bir süredir yükselme eğitiminde olan kurların otomotiv sektöründe duraksamaya yol açacağına işaret eden İduğ, “Her sektör gibi bizimde 2017’de bütçe hesaplaması yapmamız gerekiyor. Sektördeki tüm işletmelerin önünü görmesi için dikkatli adımlar atması işletmelerinin geleceği açısından kritik bir öneme sahip. Bu sebeple, sektörde beklenen daralmadan en az zararla çıkmak için bütçesel tahminlerin dikkatli yapılması sektörel faaliyet açısından önemli bir hareket olacaktır” dedi.

“İzmir yatırım limanı olmalı”

İzmir’in her alanda önemli gelişmeler kaydettiğini hatırlatan İduğ, otomotiv sektöründe de İzmir’in yatırım merkezi olması gerektiğini belirtti. İzmir’in coğrafi konumundan dolayı yatırımların merkezi olabileceğinin altını çizen İduğ, “İzmir sahip olduğu liman ve ticaret hacmi ile birçok alanda önemli rol oynuyor. Yerli otomobilde ‘Söz benim’ diyen İzmir’in her alanda bu hamleler yapacak dinamiği ve kapasitesi vardır. Verilecek teşviklerin İzmir’de uygulanabilir olması, ülke ekonomisinde de önemli bir etki yaratacaktır” diyerek özellikle otomotiv sektöründeki yatırımcıların gözlerini İzmir’e döndürmesi gerektiğini söyledi.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.