Hopaport'ta konteyner elleçleme çalışmaları tamgaz

Hopaport'ta konteyner elleçleme çalışmaları tamgaz

Hopaport, 2017 yılı hedefleri arasında yer alan konteyner elleçleme hizmeti için girişimlerine ara vermeden devam ediyor.

Aynı anda 10-12 geminin operasyonunun yapılabildiği ve toplam kapasitesi 18.000 m2 olan kapalı ambar, 36.000 m3 tank terminali, 10 bin ton kapasiteli tahıl terminali, 8.300 ton kapasiteli Çimento terminali ve yapımı tamamlanma aşamasında olan LPG Terminali ile dikkatleri üzerine çeken Hopaport bu defa da limana gelen dökme yüklerin konteyner iç yüklemesi yapılarak ihraç edilmesi hazırlıklarına başladı.

hopaport-genel-muduru-meric-burcin-ozer-(3).jpgZor olan her işin kendileri için aşılması gereken bir hedef olduğunu söyleyen Hopaport Genel Müdürü Meriç Burçin Özer 'Üzerinde çalıştığımız onlarca proje var. Bu projelerden bir tanesi de konteyner elleçleme projesidir. Müşterilerimizin talepleri doğrultusunda limanımıza gelen değişik ürünlerin bir kısmının konteynerlere iç dolum yapılarak ihraç edilmesi çalışmalarımız devam ediyor. 2017 yılı ülkemiz, iş dünyası ve limancılık sektörü açısından zor geçecek bir yıl olacağını tahmin ediyoruz. Özellikle Döviz kurlarındaki sürekli dalgalanmalar İthalat ve İhracat yapan iş dünyasının önlerine koydukları hedefleri tutturmada belirsizliklere neden oluyor. Bu belirsizlikler ister istemez limancılık sektörünü ve bizleri de etkilemektedir. Biz tüm bunlara rağmen ülkemizin geleceğini aydınlık görmek istiyoruz ve hedeflerimizi de buna göre belirliyoruz. Tabi bütçe oluşturma sürecinde de olası tedbirleri beraberinde alıyoruz. Limanımızda iş yapan ve yapmayı düşünen iş dünyasına Hopaport olarak elimizden gelen azami desteği vermek de 2017 yılı perspektiflerimiz arasında yerini aldı' dedi.

Hopaport’ta daha önce de Konteyner operasyonları yapıldığına dikkat çeken Genel Müdür Burçin Özer 'Bizim bu konuda da belli bir tecrübemiz var. Ayrıca konteyner elleçlemesi için gereken her türlü mobil vinç, stacker ve ekipman limanımızda bulunmaktadır. Sahada bulunan personelimiz bu konuda tecrübeli. Nitekim geride bırakmış olduğumuz 2016 yılında konteyner iç dolum operasyonları artarak devam etmektedir. Konteyner gemisi tahliye ve yükleme projemiz üzerinde çalışmalarımız devam ediyor' dedi.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.