Hopaport’a bir günde 7 gemi geldi

Hopaport’a bir günde 7 gemi geldi

Hopaport’a bir günde gelen 7 gemi gelecek için umut verdi. Aynı anda10 gemiye hizmet verme kapasitesine sahip Hopaport Genel Müdürü Meriç Burçin Özer limanlarında yaşanan hareketliliğin devam etmesi durumunda, ek istihdamın sağlanabileceğini söyledi.

Hopaport’a bir günde gelen 7 gemi yüzleri güldürdü. Tahıl Terminali, çimento terminali, kömür gemileri, kireç ve bakır konsantre ve proje kargo gemilerinin yanaşmasıyla hareketlenen Hopaport’ta tüm departmanlarda artan iş hacmi  gözlerden kaçmıyor. Hopaport’un aynı anda 10 gemiye kadar hizmet verme kapasitesi dikkate alındığında, artan gemi trafiğinin Hopa için önemli bir iş potansiyeli olarak değerlendirildi. Tahıl terminaline gelen geminin yükü silolara alınırken, proje kargo gemisinin yükleri de liman sahasında depolanmaya devam ediyor. Operasyon rıhtımlarında kömür yüklü iki geminin boşaltılması çalışmalarına da ara vermeden devam ediliyor.

Ek istihdam yaratabilir

Akçansa tarafından işletilen çimento terminaline yaklaşan gemiden de çimento yükünün depolara taşınması çalışmaları devam ederken, kireç yüklü geminin de boşaltma işlemleri sürüyor.hopa.JPGTank terminal limanına yaklaşan gemiye de konsantre bakır yükleme çalışmalarına da devam ediliyor. Hopaport Genel Müdürü Meriç Burçin Özer limanlarında yaşanan hareketliliğin belli bir çalışma ve girişim sonucu gerçekleştiğini ve devam edeceğini ifade ederek “Aynı anda tüm gemilerde yükleme ve boşaltma işlemleri devam etmektedir. Hopaport’ta yaşanan hareketliliği böyle devam ettirebilirsek yeni istihdam yaratma da bizde üzerimize düşeni yaparız. Limanımızda yaşanan hareketlilik Artvin ekonomisine de katkı sunarken, özellikle nakliye sektörüne de ciddi istihdam oluşturuyoruz” değerlendirmesi yaptı.

Hayati Akbaş- Hopa

LOJİPORT

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.