Hopaport, "ÖNCE GÜVENLİK" diyor

Hopaport, "ÖNCE GÜVENLİK" diyor

Limandaki mevcut yangın söndürme sistemleri tamamen yeniden tesis edildi. Söndürme sistemleri ve yangın algılama ve ihbar sistemleri birbirlerine entegre edilerek, etkin bir yangın korunumu sağlanması amaçlanıyor.

Ülkemizin önemli limanlarından biri olan HOPAPORT’ta yatırımların sonu gelmiyor. Bu defa da Liman sahasında bulunan tüm terminallerinde mevcut yangın söndürme sistemleri tamamen yeni baştan tesis ediliyor. Sistemin sağlıklı çalışması ve zamanında devreye girmesi, çalışanların hızlı bilgilendirilebilmesi için de yangın algılama ve ihbar sistemi kuruluyor. Söndürme sistemleri ve yangın algılama ve ihbar sistemleri birbirlerine entegre edilerek, etkin bir yangın korunumu sağlanması amaçlanıyor.   

HOPAPORT terminallerinde başlatılan çalışmalar kapsamında zayıf akım, mekanik yangın algılama ve ihbar sistemleri, sprinkler tesisatı, tank soğutma ve tank söndürme sistemleri, saha genelindeki yangın dolapları, yangın hidrant tesisatı, su topları ve köpük monitörleri, yangın sistemine ait her biri 450 m3/h lik 3 adet yangın pompası ve pompa evi, su deposu, kurulması çalışmalarına devam ediliyor.

HOPAPORT Liman sahasında bulunan Tank Terminali, Tahıl Terminali, Çimento Terminali, Kapalı depolar ve operasyon sahasını kapsayan çalışmalar kapsamında Sistem Odasının yapımında sona gelindi. Tahıl Terminalinde bulunan elektronik alanlarda FM-200 Gazlı söndürme sisteminin kurulması çalışması tamamlandı.

Tank Terminaline kaydırılan çalışmalar kapsamında Tankların içine Köpüklü Söndürme sistemi kurulurken, yangına dışarıdan müdahale içinde Köpük Monitörleri ve su topları kurulma çalışmaları devam ediyor.

Yapım çalışmaları tamamlanan LPG Terminalinde de Köpüklü söndürme, gaz algılayıcılar ve sprink sistemi kurulma çalışmaları devam ediyor.

Çalışmaların sonunda tüm departmanlara kurulan Yangın Söndürme sistemlerinin ana kumanda odasından müdahale edilmesini sağlayacak operasyon merkezi kurulması ile çalışmalar da sona erecek.

genel-mudur-meric-burcin-ozer-(1).jpgGENEL MÜDÜR ÖZER “ÇEVREYE AZAMİ ÖNEM VERİYORUZ”

Çalışmalarla ilgili bir değerlendirme yapan HOPAPORT Genel Müdürü Meriç Burçin özer limanlarında bir taraftan Çimento terminali ve LPG terminali yapım çalışmalarını tamamladıklarını, liman sahasında bulunan tüm terminallerinde güvenliğe son derece önem verdiklerini ve hiçbir masraftan kaçınmadıklarını ifade etti.

Genel Müdür Özer “Biz Limanımızın kurulduğu alan ile limanımızın hemen yanı başında kurulu olan yerleşim yerinin bulunması hareket alanımızı daraltsa da biz aldığımız tedbirlerle ve önümüzdeki dönemde yapacağımız çalışmalarla çevrede ikamet eden vatandaşlarımızın çalışmalardan en az düzeyde etkilenmesi gayreti içindeyiz. Hiçbir masraftan bu konuda kaçınmadık ve kaçınmayacağız da.

genel-mudur-meric-burcin-ozer-(3).jpgÇalışmalarına devam ettiğimiz Yangın Söndürme sistemlerine bağlı olarak Liman sahamız da yürütülen operasyonlar sürecin de sulamasını sağlayacak sistemi de kurma çalışmalarımız devam ediyor. 

HOPAPORT’un öncelikli hedefleri arasında Yeşil Liman olma hedefidir. Biz tüm departmanlarda bunun gerekleri olan eğitimlerimizi 2 yıldır verdik ve vermeye de devam ediyoruz. Bu çalışmaları yürüten HOPAPORT’un çevre güvenliği de öncelikleri arasındadır. Bunun gereklerini yapıyoruz ve yapmaya da devam ediyoruz” dedi.

Hayati AKBAŞ – LOJİPORT/HOPA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.