Honda 400 kişi işe alacak

Honda 400 kişi işe alacak

Civic ailesinin en son üyesi RS ile 2017’de yüzde 25 büyüme hedefleyen Honda, ekimde çift vardiyaya geçiyor. Üretim ikiye katlanacak, 400 ek istihdam gelecek.

Honda, geçtiğimiz yıl ekim ayında lansmanı yapılan Yeni Civic Sedan modelinin en güçlüsü RS versiyonu İstanbul’da tanıttı. Civic sedanın diğer versiyonları gibi RS, Honda’nın Şekerpınar fabrikasında üretiliyor. 25 Şubat’ta Honda bayilerindeki yerini alan Yeni Civic RS, 109 bin 900 TL’den satışa sunuldu. Yeni modelle birlikte üretim ve satış adetlerinde önemli oranda artış bekleniyor.

Avrupa’da aralıkta satış lideri

Yeni Civic RS’in tanıtım toplantısında konuşan Honda Türkiye Başkan Yardımcısı İsmail Sümer, Honda Türkiye’nin özellikle yeni Civic sedan ile yakaladığı satış ivmesiyle 2016’yı başarılı bir şekilde kapattığını vurguladı. Honda Türkiye’nin özellikle yeni Civic sedan ile yakaladığı satış ivmesi ve aralık ayındaki 4 bin 392 adet satışla, Honda’nın Avrupa pazarındaki aralık ayı satış lideri konumuna ulaştı. Müşterilerimiz tarafından büyük bir beğeni ile karşılanan yeni Civic sedan, 2016 yılında satışta olduğu yaklaşık 2 buçuk ay içerisinde 6 bin 623 adet satışa ulaştı. Benzinli ve LPG’li motor seçenekleri ile geniş bir müşteri kitlesine hitap eden Civic sedan, bugün sizlere tanıttığımız RS modeli ile müşterilerimizin algısını apayrı bir yere taşıyacak” diye konuştu.

Üretim 35 bine çıkacak

Pazarda yüzde 10 ila yüzde 15 arasında daralma beklenmesine rağmen bu yıl yüzde 25 büyüme beklediklerini açıklayan Sümer, “2017’de 25 bin adetlik satış hedefliyoruz. Toplam üretimimizi ise iki katından fazla artırarak 35 bine çıkarmayı hedefliyoruz. Ekim ayında çift vardiyaya geçeceğiz. 400 kişilik ek istihdam yaratacağız” dedi. Honda’nın Şekerpınar fabrikası 50 bin kapasiteye sahip. Tek vardiyada günlük üretim kapasitesi ise 107. Sümer ayrıca, 2018’de ürün gamlarına dizel versiyonu katmayı planladıklarını söyledi. Sümer, "Dizel versiyonun da gelemsi ile sadece Civic satışlarının 20 bin adet olmasını bekliyoruz" dedi.

‘Yeni bir segment yaratıyoruz’

Yeni bir segment yarattıklarını ve her müşterinin ihtiyacını karşılayan bir araç ortaya koyduklarını vurgulayan İsmail Sümer, Civic RS sahip olduğu vtec turbo motor sayesinde son derece sportif bir dört kapılı sedan olarak yollara çıktığına vurgu yaptı. Sümer, “En sportif Civic olan RS dinamizm, performans, yakıt verimliliği, genişlik, güvenlik, iç mekan kalitesi ve prestij söz konusu olduğunda kompakt sınıfa tamamen yeni standartlar getiriyor. Ardında 40 yıllık köklü ve başarılı bir geçmişi olan Civic, bu yeni ve sıradışı modeli ile segment üstü bir konuma yerleşiyor” diye konuştu.

Güçlü motor verimli yakıt kullanımı

Yeni Civic RS, güçlü motoru ve yakıt verimliliği ile dikkat çekiyor. Sahip olduğu motor teknolojisi ve sunduğu güç ile yeni Civic RS segmentine yeni bir boyut kazandırıyor. 1.5L VTEC turbo 182 beygir motor 7 ileri CVT şanzıman ile sunuluyor. Yüksek çekiş gücü sunan motor ani hızlanma isteklerine tereddüt etmeden karşılık verirken sadece alt ve orta hızlarda değil yüksek hızlarda da sürücünün hızlanma isteklerine cevap veriyor. Farbiak verilerine göre 0-100 km/s hızlanmasını 8,1 saniyede tamamlayan Civic Sedan RS söz konusu performansa karşın 100 km’de ortalama 6 litre yakıtla yetiniyor. (Aysel Yücel/Dünya)

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.