Hollanda’da fuarcılığı meslek edinen Türk gencinden Türkiye atağı

Hollanda’da fuarcılığı meslek edinen Türk gencinden Türkiye atağı

Hollanda’da fuarcılık alanından eğitim gören ve Gorinchem’deki Fuar’da müdürlük yaparak uzmanlaşan genç bir Türk, gelişmekte olan Türk ekonomisinin...

Hollanda’da fuarcılığı meslek edinen Türk gencinden Türkiye atağı

Hollanda’da fuarcılık alanından eğitim gören ve Gorinchem’deki Fuar’da müdürlük yaparak uzmanlaşan genç bir Türk, gelişmekte olan Türk ekonomisinin daha çok büyümesi için ‘ Turkish Expo’ adıyla geniş kapsamlı bir fuar programı hazırladı. Hüseyin Akyel isimli bu genç insanımız ile, görev yaptığı Evenementenhal adlı fuar merkezinde buluştuk. Hüseyin Akyel, eğitim görürken, hiç kimsenin aklına gelmeyen bir meslek dalını seçti: Fuarcılık.

Eğitimini tamamladıktan sonra, ikamet yeri Almanya sınır bölgesindeki Venlo olmasına rağmen, 100 km. uzaktaki Gorinchem şehrindeki ‘Evenementenhal Fuar Merkezi’ne bir mektup yazarak;  özellikle Türkiye hakkındaki fikirlerini anlatan Akyel, fuar yöneticilerinden hemen yanıt aldı ve iş görüşmesi için davet edildi. İlk görüşmede işe alınan Akyel, burada uzun bir süre çalıştıktan ve uzmanlaştıktan sonra Türkiye projesini geliştirdi.

Dışişleri Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı , Turizm Bakanlığı ,  Hollanda Büyükelciligimiz ve  Konsolosluklarımıza projesi ile ilgili bilgilendirmeleri sunan ve  Hollanda Ekonomi Bakanlığı ile de istişarede bulunan Akyel, oluşturdukları güçlü alt yapı ile  ‘Turkish Expo’ adlı Fuar’ı duyurmaya başladı.

‘Turkish Expo’ fuar çalışmaları, Türkiye – Hollanda ticari ilişkilerinin 400’üncü yılı baz alınarak Türk ve Hollanda profesyonel iş çevrelerini, B2B platformunda bir araya getirmek vizyonu ile geliştirildi. Fuar hazırlıklarının ilk aşamasında, öncelikli olarak Türkiye’nin ithalat ve ihracat sektörlerini ve bu sektörlerin içerisinde yer alan ilgili dernek ve birlikleri, bilgi bankalarında sınıflandırdıklarını belirten Akyel, bu kapsamda Türkiye'deki 25.000 seçkin sektör firmamıza  fuarın tanıtım bilgisini gönderdi.

Turkish Expo'un hedefi nedir ?

Hüseyin Akyel, ‘Turkish Expo’  ile neyi hedefledikleri şeklindeki sorumuza şu yanıtı verdi: ‘Türkiye, hem coğrafi hem de stratejik önemi ile bölgesinde lider konumdaki bir ülke. Dünya ekonomi piyasalarında yaşanan durgunluğa rağmen Türkiye büyüyor ve ekonomisini dünya çapında üst sıralara yükseltiyor. Türk üreticileri ve ihracatçıları her gün yeni pazarlara açılıyor ve iş yapmakta oldukları ülkelerdeki rekabet güçlerini arttırıyorlar. Hollanda ve Türkiye arasındaki ekonomik iliskiler, 400 yıllık bir geçmişe dayanıyor. Her ne kadar sektör profesyonelleri Hollanda hakkında detaylı bilgiye sahip olsalar da, ‘Turkish Expo’ bu anlayışa yeni bir boyut getirmeyi hedeflliyor.

Biz iki ülke iş dünyasını resmi bir ülke fuarı platformunda bir araya getirmenin, çok büyük bir fırsat olduğunu ve çok büyük bir yankı uyandıracağını düsünüyoruz. Turkish Expo, Hollanda’da yapılan ilk Türkiye fuarı olacaktır. Bizim de amacımız bu ilk fuarımızı eksiksiz bir şekilde gerçekleştirmek ve takip eden yıllardaki Türkiye fuarlarına ev sahipliği yaparak bu değerli markayı korumaktır.Hollanda profesyonel iş adamları, Türk şirketleri ile direkt kontakt kurmak istiyorlar. Hollanda ile iş yapan Türk şirketleri fuarımızda katma değer yaratacak kontaklar geliştireceklerdir. Daha önce Hollanda ile çalışmamış olan Türk şirketleri ise, Hollanda iş dünyasi ve Hollanda pazarına nasıl girebilecekleri konularında birebir iş dünyası profesyonelleri ile yapacakları görüşmelerde en doğru ve etkin kazanımlara sahip olacaklardır.Hollanda’daki Türk firmalarmız da, Hollanda’da daha çok prestij ve Hollanda iş dünyasıyla işbirliklerini güçlendirmesini hedefliyen bir fuar çalışmasıdır.’

Türkiye ve yurtdışındaki Türk firmalarının, aralık ayında açılacak olan ‘Turkish Expo’ya katılımlarının, kendilerine çok şey kazandıracağını belirten Akyel, kayıt için acele edilmesi uyarısında bulundu.

Hollanda’da fuarcılığı meslek edinen Türk gencinden Türkiye atağı

 

 

İLHAN KARAÇAY/AMSTERDAM/LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.