HGS geçiş ihlallerini internetten öğrenebilirsiniz!

HGS geçiş ihlallerini internetten öğrenebilirsiniz!

HGS geçiş ihlali sorgulama-bakiye sorgulama dönemi başladı. İnternette HGS geçiş ihlali sorgulama-bakiye sorgulama işlemleri mobil cihazlardan da 7 gün 24 sat gerçekleştirilebiliyor.

Türkiye’de karayollarında bulunan araç sayısında her geçen gün çok önemli oranlarda artışlar yaşanıyor. Bu durum Türkiye’deki araç sayısının artışı ile birlikte karayolları üzerinde çok ciddi bir yoğunluğun yaşanmasına ve bu sebep ile de daha modern altyapı sistemlerinin kullanılması gerekliliğini ortaya çıkartıyor. Bu çerçevede de HGS bakiye sorgulama gibi online işlem kanallarının yer aldığı yeni nesil teknolojik altyapıya sahip olan Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) ücretli geçiş sistemi Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından aktif şekilde karayolları üzerinde yer alan tüm köprü ve otoyol ücretli geçiş sistemlerinde kullanılmaya başlandı.

HGS BAKİYE SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Son dönemlerde hızla gelişen Otomobil teknolojisi dolayısı ile dünyanın her yerinde olduğu gibi Türkiye’de de karayolları üzerinde yer alan araç sayısında her geçen gün hızlı bir artış yaşanıyor. Buna ilave olarak Türkiye’de özellikle büyük kentlerdeki yoğun nüfus artışının da gelmesi ile birlikte karayolları üzerinde trafik yoğunluğu çok ciddi seviyelere ulaşıyor. Özellikle İstanbul gibi büyük şehirlerde yaşamı olumsuz yönde etkileyebilecek bir trafiğin meydana gelmesi nedeni ile bu sorunun oluşumunda en önemli etkenlerden birisi olan karayollarındaki köprü ve otoyol ücretli geçiş gişelerinde yeni bir sisteme geçildi. İnternet ortamı üzerinde online HGS bakiye sorgulama gibi destek hizmetleri ile her açıdan araç sürücülerine son derece rahat, konforlu ve güvenli bir araç sürüş imkanı sağlıyor.

Özellikle Türkiye’de karayollarında bulunan köprü ve otoyol ücretli geçiş gişelerinde kullanılmakta olan ve artık araç yoğunluğunu kaldıramayan ve modern çağ standartlarına uygun olmayan OGS ve KGS ücretli geçiş sistemleri, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) ücretli geçiş sistemine dönüştürüldü. OGS ve KGS gişelerinde araç sürücüleri, geçiş ücretlerini ödeyebilmek için araçlarını durdurmak durumunda kalıyordu ki bu durum zaten yoğun olan trafiğin durma noktasına gelmesine neden oluyordu. Ancak HGS ile bu problem ortadan kaldırıldı. Çünkü HGS ile araç sürücüleri araçlarını durdurmadan geçiş ücretlerini köprü ve otoyol ücretli geçiş gişelerinde mobil teknolojiden yararlanarak, ödeyip geçebiliyor. Bu çerçevede de internette yer alan online HGS bakiye sorgulama hizmetleri ön plana çıkıyor.

Türkiye’deki milyonlarca HGS kart kullanıcısının son derece pratik bir şekilde internet üzerinde HGS bakiye sorgulama işlemi ile güncel HGS kart bakiyesi durumunu öğrenebilmeleri sağlanıyor. Ancak HGS kart kullanıcılarının internet üzerinde HGS bakiye sorgulama işlemlerini yapabilmesi için öncelikli olarak PTT HGS Müşteri Hizmetleri ekranında üyeliklerini yapmaları gerekiyor. Bu üyelik işlemleri ise sadece birkaç dakika sürüyor.

PTT HGS Müşteri Hizmetleri ekranında HGS bakiye sorgulama işlemi için T.C. kimlik numarası ve e-posta ile üyelik yapılabiliyor. Bu şekilde her yerden HGS kart bakiyesi durumu kontrolü yapılabilirken, bu ekran üzerinden HGS geçiş ihlali sorgulama işlemi de yapılabiliyor. Üstelik günümüz Türkiye’sinde internete erişim sağlayabildiği her yerden araç sürücüleri tarafından HGS geçiş ihlali sorgulama işlemi üyeliksiz olarak, sadece araç plaka bilgisi ile gerçekleştirilebiliyor.

MİLLİYET

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.