“Herkes, Mercedes gibi babayiğit olamaz”

“Herkes, Mercedes gibi babayiğit olamaz”

[gallery] 150 Actros ile bu yılın en büyük araç alımını gerçekleştiren Mersin merkezli Kahramanlı Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kahramanlı,...

[gallery]

150 Actros ile bu yılın en büyük araç alımını gerçekleştiren Mersin merkezli Kahramanlı Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kahramanlı, “Filomuzun tamamı MAN araçlardan oluşuyordu. İlk teklifi de yine MAN’dan aldık. Ancak, işi bayilere devrettiler. Onlar da ‘biz yapamıyoruz’ diye çekildi. Evet, 149 eski aracı alıp, 150 araç vermek her babayiğidin yapabileceği bir iş değildir. Mercedes, o yüzden büyük” diye konuştu.

Mercedes-Benz Türk A.Ş, 20 yıldır lojistik sektöründe hizmet veren Mersin merkezli Kahramanlı Uluslararası Nakliye San. ve Tic. Ltd. Şti. ile iş birliğini güçlendirdi. Kahramanlı Lojistik, sektördeki gücünü filosuna yeni kattığı 150 adet Mercedes-Benz Actros1844LS Euro5 ile arttırmayı tercih etti.

Kahramanlı Lojistik, 150 adetlik alım için filosundaki 149 aracı takasa vererek yeniledi. Mercedes-Benz Türk’ün 2.el şirketi olan Mercedes-Benz Taşıt Ticaret ve Servis A.Ş. ve Mercedes-Benz Finansman Türk A.Ş.’nin katkılarıyla, “birleşik teklif” yöntemi ile gerçekleşen bu satış sayesinde Kahramanlı Lojistik, filosunun %90’ınını gençleştirmiş oldu. Euro 5 motorlu 150 adetlik araç filosunun ilk 100 adedinin teslimatı Ekim ve Kasım aylarında tamamlanırken, son 50 adetlik partinin teslimatı da Aralık ayı içinde tamamlanacak.

FİRMA SADECE İŞİNE ODAKLANACAK

Tören sırasında konuşma yapan Mercedes-Benz Türk Pazarlama ve Satış Direktörü Süer Sülün;  “Bu anlaşma yalnızca satıştan ibaret değildir. Bu kadar büyük bir iş hacmini tek bir seferde gerçekleştirmiş olmaktan gurur duyuyoruz. Birleşik teklifle toplam 350 araç sattık. Bugüne kadar 1.000 araç bu yöntemle satışa sunuldu. Kahramanlı Lojistik’ten Mercedes olmayan 149 aracı aldık, yerine 150 adet Actros 1844 LS Euro 5 araç verdik. Truck Store’ın, 36 ay boyunca bakım, satış, dönem sonunda geri alımı kapsayan birleşik teklif yöntemiyle Kahramanlı filosunun tamamı Mercedes oldu. Araçları 3 yıl sonra geri alacağız. O dönemde firma, sabit bir ücret ödeyerek sadece işine kanalize olacak.” şeklinde konuştu.

“FİLO, YÜZDE 99 MAN’DI, YÜZDE 100 MERCEDES OLDU”

“Herkes, Mercedes gibi babayiğit olamaz”

En büyük projeye Mercedes ile başladıklarını ifade eden Kahramanlı Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kahramanlı da, “İşe başladığımızda filomuzu MAN ile oluşturmuştuk, yüzde 99 oranında MAN’dı. Bu alımla da yüzde 100 Mercedes oldu. Hedefi olan bir firmayız. 35 yıldır sektördeyim. İlk kez öz malımızı verip, kiralık araç alıyoruz. Artık, kiralık araca geçtiğimizi söyleyebilirim” açıklamasını yaptı.

“İKİNCİ EL ARACINIZ MERCEDES İSE, BAKKALIN ÖNÜNE KOYUN SATARSINIZ”

Ali Kahramanlı şöyle devam etti: “149 araç verip, 150 alıyorsunuz. Bunu Mercedes’ten başkası yapamaz. Filomuzu oluşturduğu için MAN da bize teklif verdi. Ancak, işi bayilere devrettikleri için gerekli özeni gösteremediler. Ve daha sonra ‘biz bunu yapamıyoruz’ diye kestirip attılar. Evet, bu her babayiğidin yapabileceği bir iş değildir. Mercedes, o yüzden büyük. Gelecek Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Hekim Toloğ, bize sadece aracı satmadı. Hizmet de verdi. Üstelik, bunu her talep ettiğimizde gerçekleştirdi. Her yerde servis ve hizmeti olan bir kurumla çalışıyoruz. Bu yüzden ikinci el Mercedes aracınız varsa, bakkalın önüne dahi koysanız satarsınız. 100 bin Euro’ya araç alıyorsunuz. Her ay tamiri, bakımı, yağı ve araç taksidi veriyor ve yıl sonunda 1.000-1.500 Euro ancak kazanabiliyorsunuz. O yüzden böyle bir yöntemi tercih ettik. Doğrusu bizce budur. Yeni filomuz, yüksek hacimli taşıma kapasitesi ve düşük yakıt sarfiyatı ile maliyetlerimizi aşağı çekecek. Euro 5 standartlarına sahip yeni kamyonlarımızla hem daha rekabetçi, hem daha çevreci bir şirket olacağız”

Kahramanlı, konuşmasını “Bu alımın ardından önümüzdeki yıl 100 adet de 1840 Axor almayı planlıyoruz” sözleriyle sonlandırdı.

“PAZAR KÖTÜ AMA MERCEDES YİNE PAYINI ARTIRDI”

100 aracı teslim ettiklerini, kalan 50 aracı da, bu ay içinde ulaştıracaklarını ifade eden  Mercedes-Benz Türk Kamyon Pazarlama ve Satış Müdürü Bahadır Özbayır ise,  “Bu yıl 7.400 çekici sattık. Bunun yüzde 20’si Actros. Pazar daraldı, ama geçen yılın satış rakamlarının yine üzerine çıkan Mercedes’in satışlarını artırdığını söyleyebiliriz” dedi.

Özbayır, bu önemli satışta emeği geçen Mercedes-Benz Türk Bayii Gelecek Otomotiv San. Tic. A.Ş.'ye ve Yönetim Kurulu Başkanı Hekim Toloğ’a da teşekkürlerini iletti.

KİMLER KATILDI?

İstanbul Four Seasons Hotel’de gerçekleşen teslimat törenine Kahramanlı Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kahramanlı, Genel Müdür Sefer Aydın, Nakliye Müdürü Naif Yavuz, Mercedes-Benz Türk A.Ş.’den Pazarlama ve Satış Direktörü Süer Sülün, Kamyon Pazarlama ve Satış Müdürü Bahadır Özbayır, Kamyon Filo Satış Müdürü Alper Kurt, Kamyon Satış Sonrası Kısım Müdürü Mehmet Doğan, Mercedes-Benz Taşıt Ticaret ve Servis A.Ş. Genel Müdürü Osman Nuri Aksoy, TruckStore Müdürü Tolga Bilgisu, Mercedes-Benz Finansman Türk A.Ş.’den Satış ve Pazarlama Müdürü Tayfun Öneş, Kamyon ve Hafif Ticari Araç Satış Müdürü Kıvanç Sanrı, Otobüs Satış Sigorta ve Ürün Geliştirme Müdürü Uğur Erdinç, Mercedes-Benz Bayii Gelecek Otomotiv’den ise Yönetim Kurulu Başkanı Hekim Toloğ, Genel Müdür Aziz Batgi katıldılar.

KISACA KAHRAMANLI GROUP

1992’de Ali Kahramanlı tarafından Mersin’de kurulan Kahramanlı Group, Asya ve Avrupa ülkelerine yaptığı kara nakliyesindeki başarılı performansı ve yatırımları sonucu Akfa Uluslararası Taşımacılık, Alka Akaryakıt Nakliyat, Kahramanlı Sigorta ve Türkmen Kahramanlı şirketleri ile büyümeye devam etti. Bugün Kahramanlı Group bünyesindeki 166 araçtan oluşan kamyon filosu ile sektöre hizmet vermeyi sürdürüyor.

Selçuk ONUR - LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum