Hekimoğlu “Sanayi ve Lojistik Merkezi” büyük ilgi görüyor

Hekimoğlu “Sanayi ve Lojistik Merkezi” büyük ilgi görüyor

Hekimoğlu Grubu, Trabzon Esiroğlu’nda yaptığı “Sanayi ve Lojistik Merkezi” Türkiye çapında ki firmalardan büyük ilgi görüyor.

Trabzon’un Sanayi anlamında en büyük kuruluşu olan, Türkiye’de de yurt dışına sanayi ihraç eden sayılı firmalardan olan Hekimoğlu Grubu, Trabzon Esiroğlu’nda yaptığı “Sanayi ve Lojistik Merkezi” Türkiye çapında ki firmalardan büyük ilgi görüyor. 1000’er metre karelik, 50 iş yerinin bulunduğu merkezde, Ford, Pepsi, Unilever, Forrole, MNG kargo gibi önemli firmalar 2’şer dükkan kiraladı...

ARAZİ ATIL KALACAKTI...

trabzon-lojistik.jpgTrabzon’da bu anlamda büyük bir açığa kapatan Hekimoğlu Grubu İcra Kurulu Başkanı Celil Hekimoğlu, aslında bölgede Çelik Hattı Ana Tesisi kurmayı planladıklarını kaydetti. Ancak merkezin kurulduğu bölgede enerji hatlarının zayıf olmasından dolayı bu şekilde bir yatırıma gittiklerini belirterek, “Biz ora da aslında Trabzon’umuza çok güzel bir yatırım yapacaktık. Çelik hattı ana tesisi kuracaktık. Fakat, bunu kurmak için çok ciddi elektriğe ihtiyaç vardı. 30 megavat elektriğe ihtiyaç vardı. Ancak o bölgede bu güçte elektrik olmadığı ve oraya getirme imkanı olmadığı için arazi atıl konumda kalmıştı. 125 dönüm arazi. Trabzon’da en kıymetli şey arazi üretmek. Hemen ana yolun üzerinde dere kenarında bir araziydi. Biz de burada ne yapılabilir diye düşündük.

OLUMLU TEPKİLER GELDİ..

Gerçekten Trabzon’da çok ihtiyaç olduğu, yaptıktan sonra da belli oldu ki depo tarzı, büyük firmaların lojistik anlamda aktarma istasyonu olarak kullanabileceği yere çok ihtiyaç vardı. İlgi gördü. İyi ki yapmışız. Çok ciddi olumlu tepkiler aldık. Sadece ticari anlamda değil, ihtiyacı olan insanlardan, siyasetten, bürokrasiden çok olumlu tepkiler aldık. İyi bir şey yaptığımızı düşünüyorum” dedi.

EN BÜYÜK AVANTAJ KOLAY ULAŞILIR OLMASI

Bölgenin kolay ulaşımı olması nedeniyle tercih edilmesi noktasında en önemli avantajı olduğunu ifade eden Hekimoğlu, “Organizede çok daha büyük 10 bin, 20 bin ve 50 bin metre karelik iş yerleri var. Biz burada bin metrekarelik, 50 iş yeri yaptık. Daha lokal, daha küçük orta boy diye düşüneceğimiz yerler yaptık. Kolay ulaşım olan bir yerde oldu.

TRABZON’DA HALA İHTİYAÇ VAR...

O anlamda bu ihtiyaç vardı. Trabzon’da çok büyük veya çok küçük yerler var. Bizimkisi tam ihtiyaç tarzı yerler oldu. Hatta imkan olsa bugün, bazı bana yatırım yapmak isteyen arkadaşlara öneriyorum. Trabzon’da böyle bir şeye ihtiyaç var. Arazi üretebilen birisi olsa bu yatırımı öneriyorum..” dedi.

LOJİSTİK OLARAK DÜŞÜNÜYORDUK...

Türkiye çapında ki firmaların merkezden 2’şer dükkan kiraladığına dikkat çeken Hekimoğlu, “Herkes gelebiliyor. Otomotiv’de var, inşaat grubu da var. Enerji grubu, her gruptan gelebiliyor. Daha çok lojistik oldu. Düşüncemize uydu yaptığımız yatırım. Biz Lojistik düşünüyorduk. Son gelen firma Unilever oldu, 2 dükkan birden kiraladı. Trabzon’da Akdeniz Gıda Firması.. Geldiler, orada bütün mallarını toparlıyorlar, tüm bölgeye dağıtım yapıyorlar. Bu tür işletmeler geliyor. Depo amaçlı olanlar var. Ferrole, Oltan Gıda.. İş yeri kiraladı malzemelerini orada depolayıp ihracat yapıyor. Erol Tuna geldi... Yıldızlı’da ki onun servisi yol dolayısıyla yıkılmak zorunda kalınca kendisi plaza yapana kadar 2 dükkan kiraladı. Kayseri’den bir mobilya firmamız var. Turcell’in hatlarını yapan firma geldi. Pepsi Cola bizde, oradan dağıtım yapıyor. MNG Kargo var... “ diye konuştu.

TALEPTE BULUNAN FİRMALAR VAR...

Bir çok firmadan burada iş yeri kiralama noktasında talep geldiğini kaydeden Hekimoğlu, “Normalde bana talepte bulunan firmalar var. Ancak son 6 ay 1 yılda ki durgunluktan dolayı dolmadı. Dolacaktır, ekonomik sıkıntı var Türkiye’de. Konuştuğum bir çok insan var, taşınmak bile 200-300 binlira.. İnsanlar o maliyetten de korkuyorlar...” dedi

lojistik2.jpg

61saat.com

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.