Hazır olun, uçan taksiler geliyor

Hazır olun, uçan taksiler geliyor

Airbus'tan yapılan açıklamada sürücüsüz uçan taksilerin testlerinin 2017'de başlayacağı ve 10 yıl içerisinde uçan taksilerin piyasada olacağı açıklandı.

CNBC’nin haberine göre Airbus 2017 yılında sürücüsüz uçan taksileri test etmeye başlayacağını duyurdu. Şirketten yapılan açıklamada bu taksilerin cep telefonuna yüklenecek bir uygulama ile çağrılabileceği bildirildi.

İSMİ "VAHANA"

Uçan taksi projesine şirket tarafından ‘Vahana’ ismi verildi. Uçan taksi teknolojisinin başında bulunan Rodin Lyasoff yaptığı açıklamada, “Daha gidecek çok yolumuz var. Motorlar ve akülerin geliştirilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

10 YIL İÇİNDE PİYASADA OLACAK

Lyasoff yaptığı açıklamada, “10 yıl içinde bu ürünü piyasada görmek mümkün olacak. Milyonlarca insanın kent içi ulaşımı değişecek” ifadesini kullandı. Projedeki en büyük riskin sürücüsüz taksilerin karşılarından gelen objeleri nasıl tanımlayacağı olarak gösteriliyor.

Airbus CEO’su Tom Enders konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bir Star Wars hayranı değilim fakat bir gün yollarda otomobiller yerine uçan arabaları görmek enteresan olacak” diyor.

SÖZCÜ GAZETESİ

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.