Havayolları tur operatörü sınıfına geçecek

Havayolları tur operatörü sınıfına geçecek

Avrupa’da havayolları tur operatörü  TUI Travel Avrupa’daki paket tatillerle ilgili mevzuatın kapsamının genişletilmesini öngören 'Paket Tatil...

Avrupa’da havayolları tur operatörü  TUI Travel Avrupa’daki paket tatillerle ilgili mevzuatın kapsamının genişletilmesini öngören 'Paket Tatil Yönergesi' için lobi yapacak. 1990 yılında Avrupa Tur Operatörleri Birliği'nin çabalarıyla devreye giren yönergenin yenilenmesi sürecinde operatörler, havayollarının tatile dönük satışlarının ‘seyahat ayarlamaları’  yerine ‘özelleştirilmiş paketler’ olarak nitelendirilmesini istiyor. Yönerge ile  easyJet ve Ryanair gibi havayolları da tur operatörü/paket tatil organizatörü niteliği kazanacak ve aynı yasal yükümlülükleri taşıyacak.

TUI Travel UK Danışmanı Mike Bowers konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Eğer internet üzerinden bir tık ile yapılan satış bizim dinamik paket ve diğer tekliflerimizle rekabet ediyorsa o zaman onların da tam paketler olarak değerlendirilmesi gerekiyor. Avrupa Komisyonu paket tatilin genişletilmiş tanımı içinde tüm gerçek tatil aktivitelerini kayda almak için araştırma halinde. Bu noktada Avrupa havayollarının tık üzerinden yönlendirilerek sattıkları tatillerin de paket tatil sayılması yönünde çalışmalar söz konusu. Tüketicinin tatil olarak düşündüğü her aşama için bu adımın atılmasının gerekli olduğunu düşünüyoruz.” “Bu uygulamanın adaletsiz olacağını düşünen herkesi katkı sunmaya bekliyoruz. Avrupa Komisyonu mükemmel olmasa da çok iyi bir iş çıkardı. Tatiller korunmalıdır. Pazar 90’lardan beri çok değişti.”

 LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.