Havacılıkta 'Güney Amerika' açılımı!

Havacılıkta 'Güney Amerika' açılımı!

Türk havacılık devlerinin Orta Asya çıkartmasından sonra şimdiki hedefi Güney Amerika! İlk adım olarak Uruguay ile havacılık anlaşması imzalanıyor....

Türk havacılık devlerinin Orta Asya çıkartmasından sonra şimdiki hedefi Güney Amerika! İlk adım olarak Uruguay ile havacılık anlaşması imzalanıyor.

Uruguay Ulaştırma ve Bayındırlık Hizmetleri Bakanı Enrique Pintado, Türkiye Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ile ‘5. Trafik Hakkı’ anlaşması yapacaklarını bildirdi. Pintado anlaşma ile Türkiye’den ve Uruguay’dan havayolu şirketlerinin ikinci bir ülkeden yolcu alıp üçüncü bir ülkeye taşıyabileceğini ifade etti. TUSKON, Uruguay Ulaştırma ve Bayandırlık Hizmetleri Bakanı Pintado’yu ağırladı. TUSKON Yönetim Kurulu üyeleri İnci Konuk ve Abdülkadir Kahraman ile Türk Hava Yolları Arjantin Müdürü Mustafa Doğan’ın da yer aldığı buluşmada Türkiye temaslarına dair açıklamalarda bulunan Pintado, sivil havacılık anlaşması yapmak için ülkeye geldiğini belirtti. Yarın İzmir’de Türkiye Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ile ‘5. Trafik Hakkı’ anlaşmasını paraflayacaklarını aktaran Pintado, bu sayede hem Türkiye’den hem Uruguay’dan havayolu şirketlerinin ikinci bir ülkeden yolcu, yük ve postayı alıp üçüncü bir ülkeye taşıyabileceğini dile getirdi.

'TÜRKİYE'NİN TİCARİ AJANDASINDA YER ALMA NİYETİNDEYİZ'

Türkiye’ye ilk defa geldiğine işaret eden Pintado, “Artık devamlı Türkiye’ye geleceğim. Ülkenin planında Afrika’da, Latin Amerika ve Güney Amerika’da olmak var. Biz de Türkiye’nin ticari ajandasında yer alma niyetindeyiz.” dedi. Öte yandan Enrique Pintado, Türkiye’den şirketleri Uruguay’da yatırım yapmaya davet etti. Uruguay’ın Türkiye’ye canlı hayvan sattığını duyuran Pintado, 2 ülkeden girişimcilerin her sektörde ortak faaliyette bulunabileceğini sözlerine ekledi.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.