Hareket, Mombasa Limanı’nı da hareketlendirecek

Hareket, Mombasa Limanı’nı da hareketlendirecek

Hareket, Liebherr firması adına, Kenya’nın Mombasa Limanı’nda üç konteyner vincinin montajına başladı. Vinçlerin Mombasa Kilindini Limanı'na taşıma işlemi ise 2015'in Ağustos ayında başlayacak.

Proje taşımacılığı ve yük mühendisliği alanında Türkiye'nin lider kuruluşu Hareket, Liebherr firması adına, Kenya’nın Mombasa Limanı’nda üç konteyner vincinin montajına başladı. Vinçlerin Mombasa Kilindini Limanı'na taşıma işlemi ise 2015'in Ağustos ayında başlayacak.

Her biri 1000 ton ağırlığa sahip üç adet konteyner vincini taşıyacak olan Hareket, taşıma operasyonunu iki adet 22 aks Goldhofer PST/SL-E SPMT ile gerçekleştirecek.Ayrıca taşıma esnasında, Hareket tarafından imalatı yapılan iki adet 25 metrelik taşıma kirişleri kullanılacak.

Mombasa Limanı’nda hareket’e ait 500 tonluk Liebherr LTM 1500 mobil ve 300 tonluk Demag CC 1800 paletli vinçlerle kurulumlarına başlanan ve kurulduklarında her biri 28 metre genişlik, 27 metre uzunluk, 80 metre yükseklik ve 1000 ton ağırlığa sahip olacak konteyner vinçlerinin taşıması, Mombasa Limanı'na denizyoluyla götürülecek olan iki adet 22 aks Goldhofer PST/SL-E SPMT ve onların üzerine yerleştirilecek olan iki adet 25 metrelik taşıma kirişleri ile yapılacak.İki adet 22 aks Goldhofer PST/SL-E hidrolik dorselere yüklenecek konteyner vinçlerinin her biri Mombasa Limanı’ndan barge’a yüklenerek Mombasa Kilindini Limanı’nda raylar üzerinde teslim edilecek.

Mayıs 2015’te başlayan projenin, Kasım 2015 tarihinde bitmesinin planlandığını ifade eden Hareket yetkilileri, projenin toplam maliyetinin de üç milyon dolar olduğunu belirtiyorlar. 

hareket-kenya-(1).jpg

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.