Hanjin'in Long Beach'teki hisselerine MSC talip

Hanjin'in Long Beach'teki hisselerine MSC talip

Ağustos ayında moratoryum ilan eden ve Güney Kore İflas Masası tarafından varlıkları satışa çıkarılan Hanjin Shipping'in ortak olduğu Long Beach Limanı'ndaki hisselere MSC talip oldu.

Güney Koreli konteyner hat operatörü Hanjin Shipping'in 5 milyar 400 milyon dolar olan toplam borçlarını çevirememesi üzerine, Ağustos ayında Güney Kore İflas Masası'na başvurarak moratoryum ilan etmişti.

Güney Kore İflas Masası, Hanjin'in varlıkları arasında bulunan ve Total Terminals International tarafından işletilen California Long Beach Terminali'ndeki yüzde 46 hissesini, dünyanın en büyük ikinci konteyner hat operatörü olan MSC'ye satmak için görüşmelere başladığını açıkladı.

Yıllık 3 milyon TEU elleçleme kapasitesine sahip Long Beach Terminali, 2015 yılında 2 milyon TEU elleçleme gerçekleştirdi. Hanjin'in moratoryum ilan etmesiyle birlikte, limanın elleçleme kapasitesi yüzde 17 düştü. Long Beach Terminali'nin yüzde 54 hissesi ise Total Terminals International LLC'nin mülkiyetinde bulunuyor.

Diğer taraftan Hanjin'in ana alacaklısı olan Kore Kalkınma Bankası, Hnajhin'in mülkiyetinde bulunan 13 bin TEU taşıma kapasitesine sahip 12 parça geminin satışını gerçekleştirmek amacıyla Güney Kore İflas Masası ile mutabakata vardığı kaydedildi.

Haber: Recep CANPOLAT / Deniz Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.