Hamburg Süd, Maersk Line'ın oldu

Hamburg Süd, Maersk Line'ın oldu

Maersk Line, Alman konteyner hattı Hamburg Süd'ü Oetker Group'dan satın aldığını açıkladı. Dünyanın en büyük 7. konteyner hattı olan Hamburg Süd'ü Oetker Group kısa bir süre önce satacağını dünyaya duyurmuştu.

Maersk Line, Alman konteyner hattı Hamburg Süd'ü Oetker Group'dan satın aldığını açıkladı.
Dünyanın en büyük 7. konteyner hattı olan Hamburg Süd'ü Oetker Group kısa bir süre önce satacağını dünyaya duyurmuştu. 

Dünya konteyner devleri; CMA CGM, COCCOCS ve Maersk Line'nın talip olduğu Hamburg Süd'ü bugün Maersk Line satın aldığını açıkladı. Satış işleminin ne kadar olduğunu iki şirkette şimdilik açıklamadı ancak uzmanlara göre Hamburg Süd'ün 1 milyar 400 milyon dolarlık varlığı ve 2 milyar 900 milyon dolarlık pazar değeri olduğunu ifade ediliyor. 

Yaklaşık 600 bin TEU taşıma kapasitesine sahip olan ve dünyanın yedinci konteyner hattı olan Hamburg Süd'ü satın alan Maersk Line'nin yeni filosu ise 741 gemiye yükseldi. Ayrıca yıllık 23 milyar dolar ciro yapan Maersk Line'nin yıllık cirosuda tahminlere göre 30 milyar dolara yükseldi. Dünya Konteyner pazarındakipayı da yüzde 15.7'den yüzde 18.6'ya yükseldi. 

'Maersk Line'ın tarihinde yeni bir kilometre taşı'

Satış işmeninin gerçekleştiğini duyuran Maersk Line'nın CEO'su Soren Skou, satışı; 'Maersk Line'ın tarihinde yeni bir kilometre taşı.' sözleriyle yorumladı. Satıştan memnun olduğunu söyleyen Skou; ' Hamburg Süd, güçlü markalara özverili çalışanlara ve sadık müşterilere sahip çok saygın bir şirkettir. Hamburg Süd, Maersk Line'ı tamamlıyor ve müşterilerimize Kuzey-Güney ticaretinde daha iyi hizmet vermemizi sağlıyor.' dedi. 

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.