Halk dolandırıldı devlet ortak oldu

Halk dolandırıldı devlet ortak oldu

Otoyoldan ikiz plakayla kaçak geçen araç sürücüsü yerine, başka ilde oturana ödeme çıkarıldı. Borç belgesine göre, sahte plakalı otomobil 24 kilometrelik iki gişe arasını sıfır saniye sürede kat etti

Karayolları Genel Müdürlüğü'nün (TCK), otoyol ve köprülerde uyguladığı Hızlı Geçiş Sistemi'nin (HGS) vatandaşlarda yol açtığı mağduriyetlere her gün bir yenisi ekleniyor. Son örnek İzmir'de yaşandı.

07 FIF 55 plakalı bir araç 2 Mayıs 2017 tarihinde Urla gişelerinden saat 14:50:20'de otobana giriş yaptı. Araç aynı saatte, yani 14:50:20'de, 24 kilometre ilerideki Seferihisar gişelerinden çıkış yaptı. HGS kayıtlarına göre, normalde bir aracın ancak 20 dakikada kat edebildiği 24 kilometrelik yolu, bu araç ‘sıfır saniyede' geçmeyi başardı!

FATURA ANTALYA'YA

Urla-Seferihisar arasında yapılan ve devletin “sıfır” saniyelik olarak kaydettiği bu geçişin sahte plakayla yapıldığı, Antalya'da ikamet eden Mehmet A. isimli vatandaşa bankadan gelen ödeme emriyle anlaşıldı. Plakanın sahibi olan Mehmet A. 2.75 liralık geçiş ücretini görünce polise başvurup, suç duyurusunda bulundu.
Mehmet A. verdiği dilekçede, “Bu tarihlerde Antalya il merkezinden hiç çıkmadım, aracımı hiç kimseye vermedim. Aracım Urla-Seferihisar arasındaki yolu sıfır (0) dakika ve saniyede alacak kadar hızlı değildir!” ifadesini kullandı. Mağduriyetinin giderilmesini isteyen Mehmet A. daha sonra Karayolları Genel Müdürlüğü'ne kayıtların düzeltilmesi için başvuru yaptı.

KÖYDEKİ TRAKTÖRE BİLE FATURA GELDİ

Otobanlarda sahte ve ikiz plakalarla yapılan kaçak geçişlere bugüne kadar çözüm bulunamadı. HGS sistemi, üzerinde manyetik HGS kartı olmadan geçiş yapan araçların doğrudan plakasına geçiş ücretini yansıtıyor. Eğer aracın HGS hesabı varsa belirli bir süre içerisinde ödeme yapılırsa geçiş ücreti ceza uygulanmadan hesaptan tahsil ediliyor. HGS hesabı yoksa geçiş kaçak sayılıyor ve 10 katına kadar ceza plakaya yansıtılıyor. Sahte plakalarla yapılan geçişler nedeniyle otoban yasağı olan traktörlere bile HGS cezası yağmıştı.

Erdoğan SÜZER – SÖZCÜ

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum