Hafriyat kamyonları uydudan takip edilecek

Hafriyat kamyonları uydudan takip edilecek

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, hafriyat kamyonlarını uydudan takibe alarak belirlenen alanların dışına hafriyat dökülmesinin önüne geçmek için harekete geçti.

İl genelinde dere yataklarına ya da tapulu veya kamu arazilerine kaçak ve izinsiz olarak hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıkları dökülmesine son vermek için çalışmalarını yoğunlaştıran Büyükşehir Belediyesi, ilk etapta 5 bölgede hafriyat depolama sahalarını belirledi. Devam etmekte olan çalışmanın tamamlanmasının ardından Trabzon’da hafriyat taşımacılığı yapan tüm kamyonlar kayıt altına alınacak ve Hafriyat Taşıma Belgesi olmayan araçlar kesinlikle bu amaçla kullanılamayacak. Taşıma belgesi verilen araçlara da uydu takip sistemi takılacak. Böylece hafriyat sahalarının dışına malzeme döken araç ve firma sahipleri tespit edilerek cezalandırılacak.

Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı . Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, kaçak ve izinsiz hafriyat dökümünün sakıncalarına dikkat çekti, bu duruma kesinlikle son verme gayreti içinde olduklarını kaydetti. Başkan Gümrükçüoğlu şunları söyledi:

“ İlimiz genelinde dere yataklarına, tapulu ve kamu arazilerine zaman zaman kaçak ve izinsiz olarak hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıkları döküldüğü görülmektedir. Dere yataklarına izinsiz olarak dökülen hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıkları, dere yataklarının kesitlerini daraltarak, aşırı yağışlı bölgemizde taşkın riskini arttırmaktadır. Yerleşim yerleri ve araziler üzerinde olumsuz etkiler meydana getirmekte, dere yatakları dışında dökülen hafriyatlar da çevre kirliliğine neden olmaktadır. Bu soruna son vermek için hafriyat toprağı depolama sahalarını belirleme çalışmalarını başlattık. İlk etapta 5 bölgede depolama sahası belirledik. Çalışmanın tamamlanmasıyla Trabzon’da hafriyat taşımacılığı yapan tüm kamyonlar kayıt altına alınacak, Hafriyat Taşıma Belgesi olmayan hiçbir araç bu amaçla kullanılamayacak. Taşıma belgesi verilen araçlara uydu takip sistemi yerleştirilecek, böylece hafriyat sahalarının dışına malzeme döken araç ve firma sahipleri 2872 Sayılı Çevre Kanunu doğrultusunda yaptırımlarla karşılaşacak.”

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.