Güvenlik testinden sıfır çeken 5 araç!

Güvenlik testinden sıfır çeken 5 araç!

Fazla bütçeniz olmadığı için üstü açılır bir otomobil alamayabilirsiniz, ya da motoru bilmem kaç silindirli olmayabilir. Ancak iş güvenliğe geldiğinde ödün vermek belki o kadar da mantıklı bir hamle değil.

Otomotiv sektörü her geçen gün gelişmekte ve bunun sonucu olarak karşımıza gerek kullanım, gerek güvenlik, gerekse tasarım bağlamında mükemmel otomobiller çıkmakta. Ancak şöyle de bir gerçek var ki, bu otomobillere sahip olmak her bütçeye uygun bir durum değil.

Böyle olunca da insanlar bütçelerine en uygun olan araçlara yöneliyor fakat bu sefer de bazı şeylerden ödün vermeleri gerekiyor. Yani fazla bütçeniz olmadığı için üstü açılır bir otomobil alamayabilirsiniz, ya da motoru bilmem kaç silindirli olmayabilir. Ancak iş güvenliğe geldiğinde ödün vermek belki o kadar da mantıklı bir hamle değil.

Webtekno'da yer alan habere göre, Londra merkezli Global New Car Assessment Program adlı kuruluş, özellikle Hindistan pazarında fiyatı sebebi ile çok fazla satılan beş otomobile güvenlik testi yapmış. Bu otomobiller Renault Kwid, Maruti Suzuki Celerio, Maruti Suzuki Eeco, Mahindra Scorpio ve Hyundai Eon. Beş araçta da hava yastığı bulunmuyor ve güvenlik testinden aldıkları puan sıfır.

Aşağıda izlediğiniz Renault Kwid'e ait video, bir çarpışma anında içindeki insanın güvenliğini nasıl hiçe saydığını gözler önüne seriyor.

YENİ AKİT

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.