“Gürcistan ve Azerbaycan’da sorunsuz taşıyoruz”

“Gürcistan ve Azerbaycan’da sorunsuz taşıyoruz”

Gürcistan-Azerbaycan hattında uzmanlaşmış bir uluslararası lojistik şirketi NGB Yalçın Trans. Gürcistan üzerinden Türk cumhuriyetlerine vagon, Türkiye’den Azerbaycan’a ise grupaj ve komple taşımacılık hizmeti veriyorlar.

2014 yılındaki hedeflerinin haftanın her günü parsiyel çıkarmak olduğunu belirten NGB Yalçın Trans Genel Müdürü Başak İşçi, 2015’te bunu başardıklarının altını çizerek, son hedeflerini de şu sözlerle ortaya koydu: “2016’da da bu sirkülasyonu sabitleştirmek ve temelini daha da sağlamlaştırmak istiyoruz. Özellikle Kafkasya bölgesindeki grupaj taşımacılıkta iddialıyız. Son 3 yıldır yüzde 20 artış ile gidiyoruz. Herkesin dert yandığı bir dönemde bu çok iyi bir rakamdır. Sağlam bir ekonomide bize yansıyan bölüm de daha artacaktır.”

Komşu ülkelerdeki sorunların özellikle uluslararası taşımacılık sektörünü derinden etkilediğini ifade eden Başak İşçi, “Bugün Suriye, İran, Irak ile olan sorunumuz o bölgeye çalışan en az bin 500-2 bin aracın rotasyonlarını kaydırmalarına neden oldu. Çünkü, o firmalar da çalışmak ve hayatiyetlerini sürdürmek zorunda. Onlar da alıştıkları güzergahtan çıkıp, sorunsuz rotalara yelken açıyorlar. Gürcistan-Azerbaycan hattında kim var Yalçın Trans. Kaça taşıyor: 3 bin liraya; o taşıyor 2 bin liraya. Navlunların yerlerde sürünmesinin tek nedeni budur. Biz, 2004’te filomuzu yüzde 100 artırdık. Çünkü, hedefimiz öz mal araçlarımızla müşterilerimize daha iyi hizmet vermekti. Biz forwarder değil, nakliyeci firmayız. Filomuzu artırmanın bir maliyet yükü getirdiğinin bilincindeyiz ama daha iyi hizmetin birinci şartı da budur. Fakat pazarınızı yeni paydaşlarla bölüşmek durumunda kaldığınızda yaptığınız yatırımın geri dönüşü de yıllar alabiliyor” sözleriyle pazar profilinde doğru dış politikanın önemine dikkati çekti.

ngb-yalcin-trans-basak-isci.jpg

SÖZLERİMİZİ TUTARIZ, ARACIN DOLMASI İKİNCİ PLANDADIR
Lojistikte olmazsa olmaz kuralların olduğunu söyleyen Başak İşçi, firmalarının niçin tercih edilmesiyle ilgili sorumuzu da şöyle yanıtladı: “İstenilen yüke göre uygun aracı vermek çok önemli. Diğer önemli husus da yükü zamanında teslim etmektir. Bazı hataları tekrarlarsanız bir süre sonra sistem dışı kalırsınız. Üretici, ya da ihracatçının istediği zamanda ve istediği ebatta araç teminine çok dikkat ederiz. Yükün istenilen tarihte ulaşmasını çok önemseriz. Çağdaş bir lojistik firmasında gerekli olan sigorta, teminat hizmetlerini en uygun şekilde müşterimize sunarız. Araç takip sistemleriyle anında bilgi veririz.  En önemlisi de, bize gece 02’de bile ulaşabilirler. Komple taşımacılık değil ama grupaj taşımacılıkta verilen sözlerin tutulması çok önemlidir. Bizimle çalışan çok büyük ölçekli lojistik firmaları da var. Onlar Gürcistan, Azerbaycan hattında bizi bulur. Oraya kendi gitmez ama bizim tecrübe ve iş deneyimimize dayanarak yükü bizimle gönderir. Bu da işi ne kadar layığıyla yaptığımızın göstergesidir. Grupaj taşımacılıkta firmalar aracım dolsun ve iyi bir navlun kurtarayım diye uğraşır. Biz her yıl taşımalarımızı yüzde 20 artırdığımız için araç dolması, navlun kurtarmak ikinci planda kalmıştır. Salı günü araç çıkar, Cuma günü Tiflis’te olur dediysek, bunu yaparız.”

AZERBAYCAN “İKİ DÖVLET, TEK MİLLETİZ” DESE DE BUNUN GEREĞİNİ YAPMIYOR
Firmayı kurarken kendi adı, ve iki çocuğunun adının baş harfini marka adı olarak seçen kuruluşun sahibi Nurettin Yalçın da,  altyapı ve yol yetersizliğiyle Azerbaycan’ın Türkiye’ye uyguladığı vizeden rahatsız.

Gürcistan’a kadar karayoluyla, Gürcistan’dan sonra demiryoluyla devam ettiklerini belirten Nurettin Yalçın, “Bu sıralar dönüş yükü bulmakta sıkıntı yaşıyoruz. Altyapı ve yol yetersizliği işlerimize sekte vuruyor. Bir de en büyük sorunumuz olan Azerbaycan ile vize konusunda somut bir adım atılamadı. İki devletiz ama tek millet değiliz. Çünkü, Azerbaycan bize vize uygularken, biz uygulamayız. Gürcistan’ı ise Türkiye’nin hiç sorun yaşamadığı ülkeler arasında sayabilirim” açıklamasını yaptı.

Tamamı 2012 – 2014 model aralığında 50 adet çekici, 55 adet treyler ve 85 kişilik uzman kadrosu ile hızlı ve efektif  hizmet götürdüklerini belirten Yalçın, İstanbul İkitelli Organize Sanayi Bölgesinde bulunan merkezi; Hopa ve Tiflis’te yerleşik bulunan şubeleri ile toplamda 1.000 m2 kapalı alanı olan depoları bulunduğunu da sözlerine ekledi.

NAVLUN NİÇİN YERLERDE?
Komşu ülkelerde yaşanan sorunların uluslararası taşımacılık sektörünü derinden etkilediğini vurgulayan NGB Yalçın Trans Genel Müdürü Başak İşçi, “Suriye ve Irak’tan en az 2 bin araç sorunsuz bölgelere kaydı. Bu arkadaşlarımız, doğal olarak pazardan pay kapma yarışına giriyor. Bu da navlunların yerlerde sürünmesi sonucunu getiriyor” dedi.

Selçuk ONUR - LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum