Güneş enerjili Solar Impulse, bugün okyanusu geçiyor

Güneş enerjili Solar Impulse, bugün okyanusu geçiyor

Tek bir damla fosil yakıt kullanmadan, yalnızca güneş enerjisiyle dünya çevresindeki yolculuğuna devam eden Solar Impulse, macerasının en önemli etabını bugün tamamlayacak.

Tek bir damla fosil yakıt kullanmadan, yalnızca güneş enerjisiyle dünya çevresindeki yolculuğuna devam eden Solar Impulse, macerasının en önemli etabını bugün tamamlayacak. 28 Haziran’da Japonya’nın Nagoya kentinden havalanan uçak, beş gün beş gece boyunca Büyük Okyanus’un üzerinden uçarak 3 Temmuz günü Türkiye saati ile 19:00’da ABD’nin Hawaii eyaletine varacak. Solar Impulse, Büyük Okyanus’u güneş enerjisiyle geçen ilk araç olarak rekor kıracak.

Türkiye saati ile 19:00 itibari ile Solar Impulse’ın sitesinden canlı olarak izleyebilir ve bu tarihi rekora şahit olabilirsiniz. http://www.solarimpulse.com/leg-8-from-Nagoya-to-Hawaii

Solar Impulse’ın rekoruna Brisa desteği

Türkiye’den sadece Sabancı Grubu şirketlerinden Brisa’nın eşlik ettiği Solar Impulse, 9 Mart’ta çıktığı dünya seyahatinde toplamda 12 etabı tamamlayarak yolculuğun başladığı Abu Dabi’ye dönecek. En zorlu etap olan Büyük Okyanus’un aşılmasından sonra Kuzey Amerika’nın geçilmesi ve Atlas Okyanusu uçuşu başlayacak. Yolculuğun geleceğini tasarlama vizyonuyla değer üreten Türkiye’nin lider ve Avrupa’nın 7’nci büyük lastik üretici Brisa, insanlık tarihine önemli bir kilometre taşı olarak geçecek Solar Impulse programında, Türkiye’den ilk ve tek temsilci olarak yer alıyor.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.