Günaydın Group’tan lojistik merkezi yatırımı

Günaydın Group’tan lojistik merkezi yatırımı

Günaydın Group, Balıkesir Lojistik Köyü'nde üçüncü demiryolu lojistik merkezini açtı. Grup, yeni yatırımıyla birlikte 2 yıl içinde 4 demiryolu lojistik merkezi kurmuş olacak.

Lojistik sektörünün güçlü kuruluşu Günaydın Group, Denizli Sarayköy ve Aydın İmamköy'ün ardından üçüncü demiryolu lojistik merkezini Balıkesir Lojistik Köyü'nde hizmete açtı. Bir ay içinde Söke'de de demiryolu lojistik merkezini faaliyete geçirecek Günaydın Group, yeni yatırımıyla birlikte 2 yıl içinde 4 demiryolu lojistik merkezi kurmuş olacak. Grup, ayrıca önümüzdeki 2 yıl içinde 2 adet daha demiryolu lojistik merkezi kurmayı hedefliyor. Balıkesir Lojistik Merkezi'nin sektördeki önemli yatırımlardan biri olduğuna dikkat çeken Günaydın Group Yönetim Kurulu Üyesi Erol Günaydın, "Grup olarak 50'nci yılımızı kutlarken yine yatırımlarımıza demiryolu üzerinde hızlı bir şekilde devam ediyoruz. Lojistiğin tüm süreçlerinde faaliyet gösteriyoruz. Karayolundan başlayıp, denizyolu, havayolu ve son olarak da demiryolu ile devam eden sektördeki yolculuğumuzda bölgesinde lider bir konuma geldik" dedi.

"Alt yapımızı geliştirmeliyiz"

Son iki yıldır en fazla yatırımı demiryolu üzerinde yaptıklarına dikkat çeken Erol Günaydın, Denizli Sarayköy ve Aydın İmamköy istasyonlarından sonra üçüncü istasyonlarının Balıkesir'de hizmete başladığı bildirdi. Yakın zamanda sanayicilerle bir araya gelerek güzel bir açılış yapmayı planladıklarını aktaran Erol Günaydın, "Son olarak da Söke istasyonumuz bir ay içinde faaliyete geçecek. Böylece demiryolu üzerinde hizmet veren dördüncü lojistik merkezimizi de devreye almış olacağız" diye konuştu. Grup olarak lojistik merkezlerini çok önemsediklerini vurgulayan Erol Günaydın sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz açtığımız merkezlerde sadece demiryollarına hizmet üretmiyoruz. Hemen arkasından o bölge için iç taşıma, parsiyel taşıma ve diğer hizmetlerimizi de devreye alıyoruz. Bu da hizmet verdiğimiz tüm servislerin bu bölgelere de taşınması anlamına geliyor. Firma olarak demiryolunu seçmemizin nedeni bölgede ekonomi oluşturması ve uygun maliyetlerle hizmet veriyor olması. Ülkemizin ekonomik ve sektörel anlamda güzel hedefleri var. Günaydın Group olarak biz de o hedeflere gidileceğine inanıyoruz. Demiryolu taşımacılığında da Türkiye'nin ciddi hedefleri var. Ancak altyapımızı geliştirmeden o hedeflere ulaşmamız mümkün değil. Ege'nin kuzeyinde elektrifikasyon demiryolu üzerinden bitmek üzere. Bu çok önemli bir adım çünkü, daha ekonomik hizmet vermek için elektrikli lokomotiflerin devreye alınması lazım. Devreye alınır alınmaz bölgedeki yükün demiryoluna yönelmesini bekliyorum. O yüzden biz firma olarak bu bölgelere yatırım yapmaya devam ediyoruz".

Demiryolunun payı artmalı

Gelişmiş ülkelerdeki toplam demiryolu taşıma oranlarının yüzde on beş ile yirmi arasında bulunduğunun altını çizen Günaydın Group Yönetim Kurulu Üyesi Şenol Günaydın ise Türkiye'nin hala yüzde beşlerde olduğuna vurgu yaptı.Türkiye'de geçtiğimiz yıl 650 milyon ton yükün taşındığını belirten Şenol Günaydın, "Bu miktarın sadece yirmi beş milyonu demiryolundan hareket etmiş. Bu da yüzde üç yapar. Hedefimiz yüzde on beş. Toplam taşınmanın yüzde on beşi demiryolu üzerinden taşınması isteniyor; çünkü yük arttıkça bütün yükü karayoluna yükleyemeyiz. Buna ne kaynak ne de karayolu yeter. Bu yüzden sadece ekonomik nedenlerden değil yükün taşınabilmesi için de demiryolunun kullanılması zorunlu hale gelecek. Ulaştırma bakanlığımız demiryolu taşımacılığına önem veriyor. Biz de demiryolunun ekonomik gelişimde lokomotif olacağına inanıyoruz. Katma değer oluşturan yer altı zenginliklerimizi dünyanın her tarafına gönderebilmek konusunda lojistik maliyetleri yüksek önem taşıyor. Maliyetlerimizin yüksekliğinden dolayı rekabet gücümüz düşük. Bundan dolayı alt yapımızı güçlendirmeli ve madencilerimize avantajlı lojistik çözümler sunabilmek için maliyetlerimizi asgariye indirmeliyiz. Yeryüzünde üretilen her ürün için yüzde 25 lojistik maliyeti söz konusu olduğunu unutmayalım" ifadelerini kullandı. Önümüzdeki 2 yıl içinde iki lojistik merkezi daha oluşturmayı hedeflediklerini de hatırlatan Şenol Günaydın, Group olarak Türkiye'nin altı noktasında demiryolu bağlantılı lojistik merkezi oluşturmuş olacaklarını dile getirdi. Bu yatırımların ardından Türkiye'nin toplam yükünün yüzde doksan olduğu bölgelerde konumlanmış olacakları bilgisini veren Günaydın, "Faaliyete geçirdiğimiz Balıkesir istasyonumuzdan Balıkesir sanayisi ve tarım sektörüne de fayda sağlayarak ekonomi oluşturabilirsek ve hükümetin yaptığı altyapının sanayiciye uzanmasına vesile olabilirsek mutluluk duyacağız" dedi.

2018'de gümrük geliyor

Günaydın Group'un Balıkesir Lojistik Köyü'ne kurduğu merkezle ilgili yatırımının önemine dikkat çeken Balıkesir Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Uğur ise, Balıkesir Lojistik Köyü'nün devreye girmesiyle birlikte ciddi bir atılım yapıldığını ve Ağustos ayında hem ihracat hem de ithalat anlamında aksiyonların artacağını dile getirdi. Firma faaliyetlerinin artmasıyla birlikte Eylül ayında gümrük açılmasıyla ilgili başvuruları da yapacaklarını söyleyen Uğur, bu anlamda Grubun bölgede merkez açmasının büyüm önem taşıdığını söyledi.2018 yılında da gümrüğün açılması beklediklerini aktaran İsmail Uğur, lojistik köyün Balıkesir sanayisine de büyük katkı sunacağını vurguladı.

Kaynak: bölgegündem.com

LOJİPORT

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.