Gümrük ve limanlardaki denetim artırılıyor

Gümrük ve limanlardaki denetim artırılıyor

Özellikle doğu ve güneydoğu kara sınır kapılarında denetim arttırılıyor.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, sınır kapılarında yasa dışı ticaretin önlenmesi için gerekli tedbirlerin alındığını belirterek "Akaryakıt ve sigara başta olmak üzere kaçakçılığın önlenmesine yönelik saha denetimlerimiz artırılacak." dedi.

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Tüfenkci, gümrük kapılarında yasa dışı faaliyetlere yönelik olağanüstü tedbirlerin alındığına dikkati çekerek kaçakçılığın her türlüsüyle mücadele ettiklerini söyledi.

Bu kapsamda bakanlık tarafından gerçekleştirilen, akaryakıt ve sigara başta olmak üzere her türlü kaçakçılığın önlenmesine yönelik saha denetimlerinin artırılacağını ifade eden Tüfenkci, narkotik, çay-tütün ve silah-mühimmat dedektör köpek ve idareci kapasitelerinin genişletileceğini kaydetti.

Bakan Tüfenkci, liman sahasına, serbest bölgelere ve iç gümrük idarelerine giriş çıkış işlemlerinin tamamen elektronik ortamda takip edilmesinin sağlanacağını belirtti.

Gümrük işlemlerinde kullanılan belgelerin sayısının azaltılacağına işaret eden Tüfenkci, ayrıca vergi kaybının engellenmesine yönelik çeşitli mevzuat düzenlemelerinin yapılacağını bildirdi.

"ASAYİŞ TİMLERİ OLUŞTURULACAK"

Kaçakçılıkla mücadele kapsamında, Türkiye gümrük bölgesine gelen ve giden eşya ile taşıtların etkin şekilde kontrolüne yönelik teknik kapasitenin geliştirileceğini vurgulayan Tüfenkci, "Öte yandan, uluslararası istihbarat örgütleriyle istihbarat paylaşımı ve ortak operasyona dayalı işbirliği yapılacak. Özellikle doğu ve güneydoğu kara sınır kapılarında kamu güvenliği ve düzeninin korunmasına yönelik asayiş timleri oluşturulacak." diye konuştu.

Bakan Tüfenkci, Türkiye'de ticaretin hem daha güvenilir hem de daha hızlı yapılması yönünde gayret gösterdiklerini sözlerine ekledi.

Gümrük muhafaza ekiplerince yılın ilk yarısında yürütülen çalışmalar ve operasyonlar neticesinde toplam 2 bin 223 olayda 1 milyar 157 milyon 201 bin lira değerinde uyuşturucu ve ticari eşya kaçakçılığı ortaya çıkarılmış, 330 kaçak göçmen yakalanmıştı.

DÜNYA

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.