Güller Ekspresi, 15 yılın ardından yeniden seferde

Güller Ekspresi, 15 yılın ardından yeniden seferde

1936 yılında ilk seferi yapılan ve 2008 yılında Pamukkale Ekspresi’nin kaldırılmasıyla sessizliğe bürünen Burdur Garı’na 15 yıl sonra Güller Ekspresi ile yeniden hareket geldi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 6 Mart 1930 yılında talimatıyla yatırıma alınan ve 6 yıl içinde tamamlanan Burdur Garı Gümüşgün-Burdur arasındaki rayların döşenmesiyle birlikte yıllarca bölgenin en önemli ulaşım noktalarından biri olmuştu.

Burdur- İzmir seferlerinin yapıldığı Güller Ekspresi’nin 3 Mart 2008 yılında, Burdur- İstanbul seferlerinin gerçekleştirildiği Pamukkale Ekspresi’nin ise 25 Temmuz 2008’de kaldırılmasıyla birlikte 15 yılı aşkın bir süredir yolcu taşımacılığı yapılmayan Burdur Tren Garı’nı sadece yük vagonları kullanıyordu. Burdur Tren Garı’ndan yolcu bileti alan vatandaşlar ise son zamanlarda otobüslerle Isparta Gümüşgün’e taşınarak, trene bindiriliyor. Yine aynı şekilde, tren yolculuğunu yapan ve Burdur’a gelmek isteyen vatandaşlar, otobüslerle Gümüşgün’den Burdur’a taşınıyorlardı.

2008 yılından beri yalnızca yük vagonlarının kullandığı güzergah 20 Aralık 2023 tarihinde hizmete giren Güller Ekspres’in bugün düzenlediği ilk sefer ile eski kalabalık günlerine dönme yolunda ilk adımını attı. Isparta Gar’ından çıkıp Burdur’a gelen tren Burdur Valisi Türker Öksüz, TCDD Taşımacılık Genel Müdürü Ufuk Yalçın, Burdur Milletvekilleri Adem Korkmaz ve Mustafa Oğuz, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar tarafından tören ile karşılandı.

Garın ilk yolcularından olan babasının hatıralarını yaşatmaya gelen yaşlı çift ise 88 yıl sonra babasının fotoğraf çekildiği yerde poz vererek duygu dolu anlar yaşadı.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.