GÜBRETAŞ'ın NEGMAR hisselerine büyük teklif

GÜBRETAŞ'ın NEGMAR hisselerine büyük teklif

GÜBRETAŞ'ın yüzde 40 pay sahibi olduğu NEGMAR'daki hisselerinin satış ihalesinde en yüksek teklifi 21 milyon 50 bin TL ile Asyagaz verdi.

Gübre Fabrikaları Türk AŞ'nin (GÜBRETAŞ) yüzde 40 pay sahibi olduğu NEGMAR Denizcilik Yatırım AŞ'deki hisselerinin satış ihalesinde en yüksek teklifi 21 milyon 50 bin TL ile Asyagaz verdi.

GÜBRETAŞ'ın, NEGMAR'da sahip olduğu ve toplam sermayenin yüzde 40'ına tekabül eden payların satış ihalesi gerçekleştirildi. Kapalı zarfla teklif alma usulü ile gerçekleştirilen ihaleye Raintrade Petrokimya ve Dış Ticaret AŞ ile Asyagaz Enerji ve Petrokimya Ürünleri Turizm San. Tic. AŞ katıldı.

İhalenin başında Raintrade 17 milyon 850 bin TL, Asyagaz ise 17 milyon 720 bin TL teklif verdi. Açık artırmayla devam eden ihalenin 11. turunda tekliflerini Asyagaz 19 milyon 650 bin TL'ye, Raintrade ise 19 milyon 700 bin TL'ye kadar yükseltti. 12. turda ise Asyagaz teklifini 19 milyon 750 bin TL'ye çıkarırken, Raintrade Genel Müdürü Zekayi Doğan teşekkür ederek ihaleden çekildiklerini açıkladı.

Asyagaz Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Şaban Kayıkçı ise GÜBRETAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Karayama'nın son değerlendirme talebi üzerine teklifini önce 20 milyon 50 bin TL'ye, nihai olarak da 21 milyon 50 bin TL'ye yükseltti.

İhalenin nihai sonucu, GÜBRETAŞ yönetim kurulunun değerlendirmesinin ardından belli olacak.

"GÜBRETAŞ asıl işine odaklanacak"

GÜBRETAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Karayama, ihalenin ardından yaptığı değerlendirmede, 28 Ekim'deki yönetim kurulu kararı doğrultusunda şirketin NEGMAR'da sahip olduğu yüzde 40 hissenin satışına yönelik ihale duyurusunu yaptıklarını, 11 Kasım'a kadar dört firmanın şartname aldığını ve bugün 12.00'ye kadar da iki firmanın teklif sunduğunu söyledi.

14 turdan oluşan açık artırma sürecinden sonra Asyagaz'ın 21 milyon 50 bin TL ile en yüksek teklifi vererek ihaleyi önde tamamladığını belirten Karayama, "Biz şimdi yönetim kurulu olarak gelinen noktayı değerlendirdikten sonra nihai kararı vereceğiz. Satışın yapılması yönünde karar olursa firmaya tebligatta bulunarak 10 gün içerisinde sözleşmeye davet edeceğiz." dedi.

Ayhan Karayama, "GÜBRETAŞ'ın asli işlerine dönmesine vesile olacak bu ihale süreci ve sonuçlarının şirketimize, Tarım Kredi ailesine, Türk tarımına, çiftçilerimize, hisselerin yeni sahibi olacak Asyagaz'a ve NEGMAR'a hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah bundan sonraki süreçte GÜBRETAŞ, Türk tarımının ana girdisi olan gübrenin üretim, tedarik ve satışıyla ile ilgili, Bakanlığımızın politikaları çerçevesinde yapacağı çalışmalara ağırlık verecek ve asıl işine konsantre olarak Türk tarımına çok daha fazla ve verimli hizmet eder bir pozisyona gelecektir." diye konuştu.

Karayama, Türk tarımını geliştirme, tarımsal üretimi artırma ve çiftçinin maliyetini düşürerek gelirlerini yükseltmeye dönük çalışmalar yürütmeye devam edeceklerini vurguladı.

Asyagaz Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Şaban Kayıkçı ise açık yarışmalı şekilde gerçekleşen ihaleye en iyi teklifi verdiklerini düşündüklerini belirterek, "Özellikle deniz taşımacılığı ve LPG taşımacılığı konusunda kendi sektörümüzle de ilgili olduğu için NEGMAR'a bir ivme katacağımızı ve daha verimli bir şirket haline getireceğimizi düşünüyoruz. Verdiğimiz teklifin yüksekliği de buradan kaynaklanıyor. Her iki taraf için de hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

İhalede GÜBRETAŞ Yönetim Kurulu üyeleri ile üst yönetim de hazır bulundu.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.