"Gri Liste" sınırında dolaşıyoruz uyarısı

"Gri Liste" sınırında dolaşıyoruz uyarısı

GEMİMO Başkanı Feramuz Aşkın, Türk bayraklı gemilerin, 2002 yılından itibaren kısa sürede siyah listeden gri ve ardından da beyaz listeye geçtiğini anımsatarak, son 2-3 aydır Türkiye'nin gri liste sınırında dolaştığını belirtti.

İstanbul Üniversitesi ve Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası'nın (GEMİMO) ortaklaşa düzenlediği "Küresel Denizcilik Konferansı" Bodrum'da başladı.

Akyarlar Mahallesi'ndeki bir otelde düzenlenen konferansa, GEMİMO Başkanı Feramuz Aşkın, Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği (GYİB) Başkanı Başaran Bayrak, İstanbul ve Marmara, Ege, Akdeniz ve Karadeniz Bölgeler (İMEAK) Deniz Ticaret Odası Genel Sekreteri Murat Tuncer, sektör temsilcileri, akademisyenler ve oda üyeleri katıldı.

Deniz teknolojileri, deniz taşımacılığı yönetimi ve denizcilik sektöründeki inovasyon konularının işlendiği konferansta, 100'e yakın bildiri ve poster ile denizcilik sektöründeki yenilikler, sorunlar ve öneriler tartışılıyor.

"Yat üretiminde dünyada dördüncüyüz"

GEMİMO Başkanı Feramuz Aşkın, Deniz Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, dünyada teknolojinin çok hızlı ilerlediğini, Türkiye olarak bunun gerisinde kalmamak için bu konferansı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Yat sektöründe Türkiye'nin iyi bir yerde olduğunu vurgulayan Aşkın, şöyle konuştu: 

"O kadar inovatif tekneler yapılmış olmasına rağmen, teknelerin içerisinde kullanılan aletlerin büyük bir kısmı yurt dışından geliyor. Kendi ürettiğimiz ekipmanları yerleştirebilirsek o zaman 'Türkiye ilerliyor' diyebileceğiz. En son rakamlara baktığımızda yat üretiminde dünyada dördüncü sıradayız ama yine orada teknolojik olarak gerideyiz diyebiliriz. Kullanılan ekipmanların Türk malı olma oranı bizi çok ilgilendiriyor. Katma değeri yüksek ürünler üretmemiz şart. Sektör ve üniversite işbirliği ile bizim bunu yapmak zorunluluğumuz var."

Feramuz Aşkın, bayrak devleti denetlemesinde Türk bayraklı gemilerin, 2002 yılından itibaren kısa sürede siyah listeden gri ve ardından da beyaz listeye geçtiğini anımsatarak, son 2-3 aydır Türkiye'nin gri liste sınırında dolaştığını belirtti.

DENİZ HABER AJANSI

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.