Goodyear’ın zirvesinde görev değişimi

Goodyear’ın zirvesinde görev değişimi

Temmuz 2012’den bu yana Goodyear Genel Müdürlüğü’nü üstlenen Emin Özkan, görevini 8 Temmuz 2015 itibariyle Pietro Saletta’ya devretti.

Pietro Saletta, lastik endüstrisinde kapsamlı liderlik tecrübesinin yanı sıra, hem tüketici hem de ticari lastik iş birimlerine ilişkin deneyimlere sahip. Goodyear’a 1996 yılında İtalya’da Tüketici Lastikleri Ürün Müdürü olarak katılan Saletta, sonrasında Avrupa Kamyon Lastikleri Pazarlama Direktörü, İtalya Tüketici ve Motosiklet Lastikleri Direktörü, EMEA (Avrupa, Orta Doğu, Afrika) Bölgesi Satış ve Pazarlama Direktörü ve İberya Genel Müdürlüğü gibi birçok uluslararası liderlik rolünü üstlendi.

Saletta, Ocak 2013’ten bu yana, EMEA (Avrupa, Orta Doğu, Afrika) Bölgesi Tüketici Lastikleri Satış Genel Müdürlüğü görevini sürdürüyordu. Türkiye’deki yeni görevi ile Goodyear Yükselen Pazarlar Liderlik Takımı’nın bir üyesi olan Pietro Saletta, Goodyear Lastikleri T.A.Ş. Yönetim Kurulu’nda da yer alacak.

Roma La Sapienza Üniversitesi’nde Makine Mühendisliği yüksek lisansını tamamlayan Pietro Saletta; anadili olan İtalyanca’nın yanı sıra İngilizce ve İspanyolca biliyor.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.