Goodyear, Volvo'ya dünya rekoru kırdırdı

Goodyear, Volvo'ya dünya rekoru kırdırdı

Goodyear, Volvo’ya iki kez dünya hız rekoru kırdırdı.

Goodyear tarafından geliştirilen bu özel lastikler aralıksız devam eden işbirliğinin ve lider kamyon üreticisi Volvo Trucks ile kurulmuş olan güçlü orijinal ekipman ortaklığının bir sonucu olarak öne çıkıyor.

Goodyer “The Iron Knight” lastikleri, 4.5 ton ağırlığında 2,400 beygir gücündeki Volvo kamyon ile başlangıç noktasından 1.000 metre mesafeyi 21.29 saniyede 169.09 km/saat (105 mph) ortalama hız ile aldı. Aynı lastik yine başlangıç noktasından 13.71 saniyede 131.29 km/saatte (81.6 mph) 500 metre mesafe rekoru kırdı. The Iron Knight'ın bu rekor esnasında 276 km/saat (171.5 mph) azami hıza erişti.

Goodyear kamyon lastikleri ile kazanılan yeni dünya hız rekorları, Goodyear'ın taşımacılık endüstrisindeki teknoloji öncülüğünün de bir göstergesi niteliği taşıyor. Goodyear Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi Ticari Lastik Teknolojileri Direktörü Laurent Colantonio, lastiklerin4.5 tonluk kamyonun yaklaşık 280 km/saat hızla yolda sağladığı kusursuz performans sağlamasının gerçekten zorlayıcı olduğunu belirtti. Colantonio; “Lastikleri dünya hız rekorları kırmak üzere geliştirebilmek, istisnai lastikler üretmede ileri teknolojiden ve inovasyondan yararlanabilme yeteneğimizi kanıtlıyor. Bu durum, The Iron Knight lastiklerinin yanı sıra, müşterilerimize en üst seviyede performans sunan standart kamyon lastiklerimiz için de geçerli” dedi.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.