Goodyear, nakliyenin geleceğini masaya yatırdı

Goodyear, nakliyenin geleceğini masaya yatırdı

Goodyear’ın ‘Beyaz Bülten’ine göre, karayolu nakliye sektörünün geleceği için kural koyucuların rolü önemli! Goodyear, Brüksel’de gerçekleştirdiği...

Goodyear’ın ‘Beyaz Bülten’ine göre, karayolu nakliye sektörünün geleceği için kural koyucuların rolü önemli!

Goodyear, Brüksel’de gerçekleştirdiği Nakliye Sektörü Sempozyumu’nda

Geleceğin Yolculuğu: Akıllı Filolar ve Nakliye Sektörünün Geleceği” konulu Beyaz Bülteni’ni tanıttı. Bültenin ana bulgularına göre kural koyucular, karayolu nakliye sektörünün geleceği için daha etkili olabilirler. Goodyear Beyaz Bülten’i yeni araştırma sonuçlarını içerirken, Avrupalı ve ulusal politika belirleyicilerine yakıt tasarruflu filolar oluşturmak ve potansiyellerini daha yüksek seviyelere çıkarabilmek için AB lastik etiketi uygulamasının desteklenmesi gibi önerilerde bulunuyor.

Goodyear’ın araştırmasına göre filo yöneticileri, karayolu nakliye sektörünün geleceğinde, yasal düzenleyicilerin çok önemli bir rol oynadığına inanıyor. Filo yöneticilerinin %53’ü doğa dostu taşıtları, %60’ı da yakıt verimliliği sağlayan lastikleri tercih ediyor. Yöneticilerin %11’i yasal düzenlemelerin etkisinin, karayolu sektörünün en önemli iki zorluğundan biri olduğunu düşünüyor. Ayrıca, filo yöneticilerinin dörtte üçü (%74) yakıt vergilerinin azaltılmasının karayolu nakliye sektöründe olumlu etkiler yaratacağına inanıyor.

 “Geleceğin Yolculuğu: Akıllı Filolar ve Nakliye Sektörünün Geleceği” beyaz bülteninde ayrıca şu bulgular yer alıyor:

  • Filo yöneticilerinin %40’ının en büyük endişesi yükselen yakıt fiyatları.
  • Neredeyse tüm filo yöneticileri (%92), yükselen yakıt maliyetleri sebebiyle filolarının yakıt tüketimini yakından takip ettiklerini belirtiyor.
  • Filo yöneticilerinin üçte ikisi (%66) kullandıkları cihazlar ile sürücülerine sürekli bilgi akışı sağlayarak, sürüşlerinin daha verimli geçmesine yardımcı oluyor.
  • Filo yöneticilerinin dörtte biri (%25) yetenekli sürücülerin işe alımının ve işte tutmanın en önemli ikinci büyük endişeleri olduğunu belirtiyor.

Goodyear, nakliyenin geleceğini masaya yatırdı Araştırma hakkında açıklamalarda bulunan Goodyear Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi Ticari Lastikler Başkan Yardımcısı Michel Rzonzef, “Goodyear tarafından hazırlanan ‘Beyaz Bülten’, karayolu nakliye sektörünün daha fazla sürdürülebilir olmaya istekli olduğunu gösteriyor. Filolar, yakıt tüketimlerini azaltmak amacıyla gerekli teknolojilere hali hazırda yatırım yapıyor, ancak Avrupalı ve ulusal kanun düzenleyicilerin daha fazla desteğine ihtiyaç duyuyorlar” dedi.

Goodyear’ın, ‘Beyaz Bülteni’deki bulguları tanıttığı ve karayolu nakliye sektörünün geleceğine odaklandığı İkinci Nakliye Sektörü Sempozyumu’nda, yasal düzenlemlerin ve taşıt teknolojilerinin, nakliye sektörünün sürdürülebilir başarısı üzerindeki etkisine ilişkin görüşler de paylaşıldı.

Goodyear’ın ‘Beyaz Bülteni’nde kanun koyucular için yapılan tavsiyeler şöyle sıralanıyor:

Yakıt verimliliğine sahip filolar için teşvikler;

  • AB lastik etiketinin teşvik edilmesi;
  • Yeni ticari taşıt araçların yakıt verimliliğini artırmak için Zorunlu Lastik Basınç Monitör Sistemleri (TPMS);
  • Ticari taşıtların ağırlık ve hacimleri ile ilgili kuralların netleştirilmesi;
  • Geniş araçların sınır ötesi operasyonları için kuralların geliştirilmesi;
  • Yeni telematik teknolojilerinden en etkin şekilde faydalanabilmek amacıyla, bunların kullanım standartlarının uyumlu hale getirilmesi için daha fazla destek sağlanması;
  • Karayolu nakliye sektöründe yetenekli sürücüleri cezbedecek ve tutacak ilave desteğin sağlanması.

Goodyear, nakliyenin geleceğini masaya yatırdı Brüksel’deki sempozyumda konuşan Goodyear Orta Doğu Avrupa ve Afrika Bölgesi Başkanı Darren Wells, “Karayolu nakliye sektörünün geleceğine; odaklarını verimlilik yaratmaya, inovasyona ve iletişime çevirmiş filoların gözlerinden baktık. Bu konuyla ilgili analiz ve çözümlerimizi sektörün tüm paydaşlarına sunmaktan gurur duyuyoruz. Sektörün ihtiyaç duyduğu verimlilik seviyesine hep birlikte çalışarak ulaşabileceğimize inanıyorum. Goodyear, karayolu nakliye sektörünün sürdürülebilir bir geleceğe sahip olması için çalışmalarını sürdürecektir” dedi.

Sempozyum; Avrupa Birliği kurumlarından, Avrupa Komisyonu Mobilite ve Nakliye Genel Müdürü Joao Aguiar Machado gibi sektörel ve akademik kuruluşlardan üst düzey temsilcileri, nakliye sektörünün geleceğini ve Goodyear Beyaz Bülten bulgularını görüşmek üzere bir araya getirdi.

Goodyear, nakliyenin geleceğini masaya yatırdıLOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.