Goldman: “Türkiye otomotiv sektöründe risk yok”

Goldman: “Türkiye otomotiv sektöründe risk yok”

Goldman, “Türk otomotiv sektöründe değerlemeler şu anda tamamen olumlu gelişmeleri yansıtıyor, risk yok” değerlendirmesinde bulundu.

Goldman Sachs, geride kalan 6 ayda BIST 100'ün yüzde 17 üzerinde performans gösteren otomotiv sektöründe değerlemelerin şu anda tamamen olumlu gelişmeleri yansıttığını, risklere yer vermediğini savundu. Otomotiv sektörünün BIST 100'ün çok üzerinde performans göstermesinde2015 için dana güçlü makro beklentilerin etkili olduğunu belirten Goldman Sachs, ancak makro risklerin devam ettiğini, eurodan zayıflığın endişe kaynaklarından biri olduğunu da vurguladı.

Piyasanın hali hazırda sektörde 2015 yılı güçlü bir talep toparlamasını fiyatladığını, riskleri iskonto etmediğini belirten Goldman Sach, bu düşünce ile sektörde takip ettiği hisseler için fiyat hedeflerinde ayarlamalar yaptıklarını ve Ford Otosan için tavsiyelerini 'sat'a çektiklerini vurguladı. Tofaş'ın defensif iş modeli ile en beğendiği hisse olduğunu ve bu modelin hala yukarı yönlü değerleme sunduğunu belirten Goldman Sachs, Doğuş Oto, Türk Traktör için tavsiyelerini 'nötr', Brisa için ise 'sat' olarak korudu.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.