Göçmen otoda dolandırılmayın

Göçmen otoda dolandırılmayın

HÜRRİYET’in dün ‘Göçmen Oto’ başlığı ile gündeme getirdiği haber tartışma yarattı. Hürriyet’in haberinde yurtdışından getirilen araçların Türkiye’de kalış süresinin 6 aydan 24 aya çıkarılmasının yeni bir sektör yarattığına dikkat çekilmişti.

Türkiye’de ikamet edenlerin internet sitesi üzerinden Bulgaristan ve Gürcistan gibi ülkelerden vergi ödemeden otomobil getiremeyeceğini belirten uzmanlar, “Yurtdışından otomobil alabilmeniz için yurtdışında yaşıyor olmanız gerekiyor. Eğer yurtdışında yaşıyorsanız ve otomobilinizi Türkiye’de kullanmak istiyorsanız son 1 yılın 6 ayını yurtdışında geçirmiş olmanız gerekiyor. Türkiye’ye girerken de yurtdışında yaşadığınıza dair belgeleri teslim etmeniz gerekiyor.

Gürcistan ve Bulgaristan gibi ülkelerden otomobil getirdiklerini belirten kişiler ya yasal işlem yapmıyor ya da işin içinde dolandırıcılık var. Türkiye’de yaşayan birinin yurtdışından vergi ödemeden otomobil satın alması imkansız. Bu kişiler çeşitli dolandırıcılık yöntemleriyle araçları Türkiye’ye sokuyor. O ülkelerde yaşayan kişileri kullanarak bu işlemleri yapıyor. Satın alınan otomobil adına ruhsat düzenlediklerini iddia ediyorlar. Bu da yasal olarak mümkün değil.

Vatandaşların bu tarz yöntemlere kanarak otomobil almamaları gerekiyor. Eğer Türkiye’ye yasal olmayan yöntemlerle sokulan bir araç ile yakalanırsanız araca el konulur” ifadelerini kullandı.

HÜRRİYET

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.