Giresun Limanı'nda ilk konteyner taşımacılığı heyecanı

Giresun Limanı'nda ilk konteyner taşımacılığı heyecanı

Giresun Limanı'nda konteyner taşımacılığı için düğmeye basıldı. Yaklaşık 2 milyon dolarlık kedi maması, maden ve rafine yağ ürününün bulunduğu konteynerlerin yüklendiği gemi, Giresun'dan Tekirdağ Limanı'na gitmek üzere yola çıktı.

giresun-ilk-konteyner3.jpegVali Fatih Mehmet Serdengeçti, limanı ziyaret etti, konteyner taşımacılığına ilişkin bilgi aldı.

Serdengeçti, Giresun Limanı'nın son dönemde ithalat ve ihracatta yoğun trafiğin yaşandığı limanlardan biri olduğunu söyledi.

Bu trafiğin konteyner taşımacılığıyla daha da hızlanacağını belirten Serdengeçti, "Bu konteyner faaliyetinin hem ülkemiz hem bölge hem de Giresun ekonomimize önemli katkısı olacaktır. Bunu son derece önemsiyorum. Hayırlı olsun" diye konuştu.

MSC seferlerine Giresun da dahil oldu

Verilen bilgiler ışığında; yapılan anlaşma çerçevesinde MSC (Mediterrian Shipping Company) firması ile iş birliği sağlandığı ve Giresun Limanı, MSC'nin konteyner hattı seferine dahil edildiği aktarıldı.

Türk Bayrağı taşıyan ve 156 metre uzunluğundaki Gözde Bayraktar Gemisi, 14 Aralık Perşembe günü (dün) Giresun Limanından hareket etti.

giresun-ilk-konteyner2.jpegYük Bilgileri:

120 adet konteyner: Krom Madeni (Giresun, Membası Sivas) - Değer: 684 bin dolar
3 adet konteyner: Rafine Yağ (Ordu) - Değer: 221 bin dolar
106 adet konteyner: Kedi Kumu (Ordu/Fatsa) - Değer: 1 milyon 10 bin dolar

Toplam İhracat Değeri: 1 milyon 915 bin dolar (55 milyon 214 bin TL)

Ayrıca, 20'lik konteyner başına transfer ücretinin 3 bin dolar, 40'lık konteynerler için ise 4 bin dolar olarak belirlendiği, Liman işletme karı, konteyner başına 125 dolar ve gemi giriş-çıkış ücretinin ise toplamda 35 bin dolar olarak hesaplandığı belirtildi.

giresun-ilk-konteyner4.jpeg
giresun-ilk-konteyner.jpeg
KAYNAK: T.C Giresun Valiliği resmi sitesi

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.