Gençler duyrulur: Lojistik 'gelecek' vadediyor!

Gençler duyrulur: Lojistik 'gelecek' vadediyor!

Küresel çapta dünya lojistik sektörünün 10 trilyon dolara yakın bir hacme sahip olduğu tahmin ediliyor. Yaklaşık 400 milyar TL’lik bir hacme ulaşan Türk taşımacılık ve lojistik sektörü ise son 10 yılda önemli bir büyüme ve gelişme kaydetti.

Küresel çapta dünya lojistik sektörünün 10 trilyon dolara yakın bir hacme sahip olduğu tahmin ediliyor. Yaklaşık 300-400 milyar TL’lik bir hacme ulaşan Türk taşımacılık ve lojistik sektörü ise son 10 yılda önemli bir büyüme ve gelişme kaydetti.

“Türkiye uluslararası lojistik üssü olacak!”

kariyeraaa.jpgLojistik üniversitelerinden tutun da lojistik sektörünün oyun kurucularına kadar birçok yetkili, Türkiye'nin uluslararası lojistik üssü olacağından hemfikir.

Jeopolitik konumu değerlendirmeliyiz

Türkiye'nin çok özel bir konumda olduğunu söyleyen yetkililer, bu konumun değerlendirilmesi gerektiğinin özellikle altını çiziyorlar. Türkiye’nin uluslararası lojistik üs olma yolunda hızla ilerlediğini ve buna bağlı olarak sektörün iyi yetişmiş, nitelikli insan gücüne ihtiyaç duyacağını belirten sektörün üniversite ayağı; coğrafi yapısı sebebiyle kara, deniz ve hava taşımacılığının önemli bir noktasında yer alan Türkiye’de, lojistik sektörünün gelişmesiyle beraber yetişmiş insan gücüne ihtiyacın da her geçen gün arttığını ifade ediyorlar.

2023 hedefleri ve lojistik

2023 hedeflerinde 500 milyar dolar ihracat ve 750 milyar dolar ithalat ile önemli bir büyüme hedeflendiğini, bunun lojistik sektörü için de geçerli olduğunu belirten yetkililer, lojistikte yetişmiş insan gücü talebinin büyüyeceğini söylüyor:  Sektör yetkilileri, önümüzdeki 10 yıllık süre zarfında lojistik sektöründe çalışan personel sayısının en az 2 kat artmasını da öngördüklerini vurguluyorlar.

“İstihdam iki kat artacak, işte sektörün ihtiyaç duyduğu personel profili!”  

Bugün için lojistik sektöründe 500 bin kişinin istihdam edildiği belirtiliyor ve sektörün ciddi anlamda yetişmiş insan gücüne ihtiyaç duyduğu vurgulanıyor. Yetişmiş insan gücü sorunu sektörün en önemli sorunlarından biri olarak görülüyor. Bugün Türk lojistik sektöründe yaklaşık 50 bin kişilik nitelikli eleman açığı olduğu biliniyor. Ulusal ve uluslararası lojistik firmaları ise nitelikli, eğitimli çalışana ihtiyaç duydukları konusunda görüş birliği yaparken, işe alım sırasında tercihlerini sektöre hakim, bilgi ve eğitim açığını kapatmış, uluslararası deneyime açık ve yabancı dil yetisine sahip adaylardan yana kullandıklarının altını çiziyor.

AHMET DOĞAN-LOJİSTİK EKİPMANLAR

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum